Göran Rönnbäck 

Jag skulle gärna vara med i det fortsatta arbetet, om förtroendet finns.

Göran Rönnbäck 
Göran Rönnbäck

Ålder: 49 år  
Bor: Båtskärsnäs Kalix Norrbotten
Verksamhetskrets: 28 
Kandiderar till: Förbundsrevisor 
Gör i dag: Arbetar på TF-Service Luleå som elektriker.

Bakgrund: Har bland annat jobbat på El Ljus AB, Djuptjärns Eltjänst, EIAB/Goodtech, Gustafssons El AB och Luleå Elektriska AB.  
Fackliga uppdrag i urval: Avdelningsordförande avdelning 28 Nord, verksamhetsledare VK 28, förbundsstyrelseledamot, klubbordförande EIAB /Goodtech Kalix, ledamot i koncernförhandlingsdelegation EIAB /Goodtech, ledamot bolagsstyrelsen Fackföreningarnas hus Luleå, Riksbyggens Lokalföreningen Luleå. Förbundsrevisor från 2018. 

Fritid: Jagar mycket, framför allt älg, ordförande i Jägareförbundet Haparanda. 

Därför kandiderar jag: Jag fick frågan om nominering till förbundsrevisor till förbundsmötet 2018, jag hade aldrig tänkt mig in i rollen som revisor före det, men när förtroendet fanns ute i landet och jag trodde att jag kunde tillföra något i den rollen ställde jag upp. Revisorsuppdraget har inte varit så lätt att utföra fullt ut på grund av pandemin. Vi revisorer hade startat upp arbetet att revidera hela förbundet som stadgarna säger, något som krävs att man träffar och pratar med folk ute i organisationen. Men detta avbröts på grund av pandemin. Nu kan det börja rulla i gång igen efter Förbundsmötet, och jag skulle gärna vara med i det fortsatta arbetet, om förtroendet finns.

Den här frågan brinner jag lite extra för: Fackligt arbete för allas lika rätt!

Bild: Privat

Kjell Drotz

Hur förbundet utvecklas och hur framtiden kan formas, tror jag att jag kan bidra till.

Kjell Drotz
Kjell Drotz

Ålder: 62
Bor: Stockholms skärgård på en ö, Yxlan
Verksamhetskrets: 1
Kandiderar till: Förbundsrevisor
Gör i dag: Servicetekniker på CylindaService, klubbordförande

Bakgrund: Har varit avdelningsordförande på El-ettan under ett antal år, har varit styrelseledamot i förbundsstyrelsen 10 år, sitter i A-kassans styrelse sedan 10 år, har varit klubbordförande sedan många år för servicetekniker på Elektroskandia-avtalet. Jag har idag uppdrag inom Riksbyggen, som ägarrepresentant för SEF

Fritid: Segling med vår fina Erocia, barn och barnbarn samt hus och trädgård

Därför kandiderar jag: Min erfarenhet genom åren, hur förbundet utvecklas och hur framtiden kan formas, tror jag att jag kan bidra till.

Den här frågan brinner jag lite extra för: Att vi blir fler medlemmar i vårt förbund
 

Bild: Privat

Åke Persson

Jag tror jag har en bra erfarenhet för uppdraget.

Åke Persson
Åke Persson

Ålder: 59
Bor: Falun
Verksamhetskrets: 21
Kandiderar till: Förbundsrevisor

Gör i dag: Jobbar som distributionselektriker på Falu Energi & Vatten och har sedan många år varit förbundsrevisor och klubbordförande.

Bakgrund: Revisor i avdelning 21

Fritid: Driver ett litet utbildningsföretag med inriktning Elsäkerhet och Yrkesteknik. 

Därför kandiderar jag: Jag tror jag har en bra erfarenhet för uppdraget.

Bild: Tomas Nyberg

Lennart Albinsson

Jag tycker att revisorerna har en viktig roll att granska den verksamhet som bedrivs.

Lennart Albinsson
Lennart Albinsson

Ålder: 61 år
Bor: Munka Ljungby, Ängelholm
Verksamhetskrets: 8
Kandiderar till: Revisor

Gör i dag: Arbetar på Bravida Prenad i Ängelholm som svagströmstekniker. Har idag fackligt uppdrag som förbundsrevisor samt revisor i Elektrikernas A-kassa.  

Bakgrund: Har tidigare haft revisionsuppdrag i avdelning 4 och avdelning 8 innan jag blev vald som förbundsrevisor 2002. Utöver revisorsuppdragen har jag haft klubbuppdrag såsom kassör, löneförhandlare och representerat klubben i företagets MB-grupp samt Prenads företagsråd.

Fritid: Är aktiv inom sportskytte med en del förtroendeuppdrag samt tävlar en del i gevärsskytte.  

Därför kandiderar jag: Jag tycker att revisorerna har en viktig roll att granska den verksamhet som bedrivs, så den följer de beslut som fattas och så att medlemmarna får en så effektiv och handlingskraftig organisation som möjligt. 

Den här frågan brinner jag lite extra för: Som revisor är man ganska neutral i enskilda frågor.

Bild: Privat

Carl Michael Edvardsson

Jag är noggrann och har ett stort intresse för siffror.

Carl Michael Edvardsson
Michael Edvardsson

Ålder: 56 år
Bor: i Lerum utanför Göteborg 
Verksamhetskrets: 2
Kandiderar till: Revisor 
 
Gör i dag: Idag har jag flera olika uppdrag i verksamhetskretsen. Bland annat ackordsuppsökare, hjälper till med etableringsförhandlingar, regionalt skyddsombud, utvecklar Elektrikerförbundets samtalsstödsutbildning för förtroendevalda. Utvecklar samt redigerar ackordstidlistan för anpassning till mobilversion. Medlemsvärvare, med mera.  
 
Bakgrund: Elektriker på Emil Lundgren AB i Göteborg sedan 1985. Har arbetat med allt möjligt inom industriprocess, bygg samt projekt utomlands. På Emil Lundgren AB är jag klubbordförande för montörerna, ackordsansvarig, skyddsombud är med i MB-informationsgruppen för två affärsenheter samt ingår i gruppen för lönerevision. Jag har arbetat med fackliga frågor sedan 2012.
 
På fritiden: Stort engagemang i Lerums kommun, är LO-fackens ordförande sedan sommaren 2021 och det är fantastiskt kul att arbeta med frågor som intresserar LO-medlemmar i kommunen. Är även inadjungerad i arbetarekommunen med Socialdemokratiska partiet. Jag har ett stort intresse för familjen och åker gärna ut på landet till vår fritidsstuga i Mellerud. Andra intressen är att resa och träffa vänner, aktier, löpträning och fotboll. Favoritlagen är IFK Göteborg och Liverpool.
 
Därför kandiderar jag: Jag gillar att arbeta med människor. Jag vill bidra med utvecklingen av verksamheter. Är noggrann och har ett stort intresse för siffror.
 
Den här frågan brinner jag lite extra för: Träning, tydliga mål och resultat.

Bild: Privat

Suppleanter

Jonathan Ahlberg 

Jonathan Ahlberg

Ålder: 28
Bor: Upplands Väsby 
Verksamhetskrets: 1
Kandiderar till: Verksamhetsrevisorsuppleant
Gör i dag: Jobbar som tekniker på Tykab AB
Bakgrund: Skanska Installation som elektriker innan jag steg upp som tekniker. 
Fritid: Scouterna möjligtvis, men mycket av min tid går åt till min son.

Därför kandiderar jag: Suppleant är i min mening inte direkt en nödvändig post, så jag har inget svar på den frågan. 

Den här frågan brinner jag lite extra för: Har ingen hjärtefråga
 
 

Bild: Privat

Fotnot: Fler kandidater kan finnas, som inte skickat in sin presentation till tidningen. Valberedningen har också möjlighet att nominera kandidater fram till mötet.