Jesper Ekström

Vårt förbund behöver se till de unga, och arbeta för att de ska känna att facket är viktigt och arbetar för gemensamma vinster.

Jesper Ekström
Jesper Ekström

Ålder: 24
Bor: Jörlanda, Stenungsund
Verksamhetskrets: 10
Kandiderar till: Centralt Ungdomsansvarig 

Gör i dag: Jobbar på Actemium Electro AB sedan 2016. Jobbar i dagsläget 80 procent som elektriker och 20 procent fackligt. Förtroendevald som ungdomsansvarig i VK10 där min främsta uppgift är skolinformation. 
 
Bakgrund: Min bakgrund kommer främst från ungdomsverksamhet i föreningslivet. 
Jag började tidigt att vara aktiv som ledare inom föreningar som låg nära min familj. Jag har varit konfirmationsledare inom Svenska kyrkan, ideell medledare på danskurser i socialdans, något jag höll på med till pandemin slog till 2020 och ledare i Friluftsfrämjandet.
Jag blev tidigt fackligt engagerad och intresset har bara ökat.

Fritid: 2018 engagerade jag mig i Ljungskile SK som hjälptränare, därifrån gick det snabbt till att jag var huvudtränare i U17 Division 1, till att jag nu tränar U19 Division 1. Därutöver umgås jag med vänner och familj.  

Därför kandiderar jag: Jag kandiderar för att jag har ett stort engagemang i fackliga frågor. Vårt förbund behöver se till de unga, och arbeta för att de ska känna att facket är viktigt och arbetar för gemensamma vinster.

Den här frågan brinner jag lite extra för: Jag brinner extra för att sprida facklig information, kunskap och engagemang till skolungdomar och de som är “helt nya” i branschen. Alla behöver kunskap om rättigheter och skyldigheter, om fackets värde och styrka såväl historiskt som i nutid och framtid. Jag hoppas och tror att jag är rätt person för det jobbet.
 

Bild: Privat

Fotnot: Fler kandidater kan finnas, som inte skickat in sin presentation till tidningen. Valberedningen har också möjlighet att nominera kandidater fram till mötet.