Maus första patenterade system handlar om en batteristor enhet som limmas fast i centralens överkant och löser ut vid värme (170 grader C). En giftfri kaliumbaserad rök släpps ut och släcker omedelbart brand/eller glödhärd.

Elektrikern skrev om Maus Stixx Pro 1 när det kom för ett par år sedan och på Elfack visades fortsättningen upp för första gången. Då Pro 1 täckte 0,1 kubik, eller en central på H100xB50xD20, så har nya Stixx Pro 5 och 10 täckningsområdet 0,5 respektive 1,0 kubikmeter.  

Tänkta för elutrymmen

Nytt är också en värmedetektorkabel som kan seriekoppla flera olika enheter och du kan skydda central i valfri storlek. Även denna löser ut vid 170 grader. 

Maus system och släckmedel används förstås även i andra utrymmen, men Stixx är tänkta för elutrymmen då det är en saneringsfri teknik där röken inte gör åstadkommer skada på elektronik eller motorer.  

Själva släckenheterna limmas i ovankant och löser ut vid 170 grader C. De löser antingen av egen kraft eller via den nya detektorkabeln som kan fördelas i utrymmet.
Själva släckenheterna limmas i ovankant och löser ut vid 170 grader C. De löser antingen av egen kraft eller via den nya detektorkabeln som kan fördelas i utrymmet.

På minuskontot hamnar att Stixx Pro har en begränsning i livslängd, 5-6 år, då enheten behöver bytas ut. För att underlätta servicearbete har Maus startat en utbildningsplattform på nätet där du dels kan lära dig mer men också dokumentera varje installation med bilder, tider, utbytesdatum och installatör.