Totalt var det fyra personer hos den estniske underentreprenören som i går arbetade med att bygga om elnätet mellan Fredriksberg och Tyfors i västra Dalarna.

Nätet ägs av Ellevio.

– Det är estländare som arbetar åt ett dotterbolag till ett tyskt företag. Dotterbolaget är baserat i Estland. Vi har valt att inte berätta vad företaget heter i dag. De ska ha möjlighet att ta hand om sina anställda, säger Ellevios pressansvarige Jonatan Björck.

De estländska männen är 25 och 60 år gamla.

Projketet med att bygga om elnätet har pågått under flera veckor och det är det estniska företaget som har ansvar för projektet.

Huruvuda personalen pratar svenska ville Björck inte kommentera på måndagskvällen.

Ellevio har anmält olyckan till Elsäkerhetsverket och Arbetsmiljöverket och skickat personal dit under måndagskvällen. Under tisdagen kommer fler från bland annat Ellevios ledning till platsen.

Larmet om olyckan kom vid 15.10 på mändagen och polisen var på plats en halvtimme senare.

– Vi vet inte exakt vad som hände. Det får polisutredningen visa, säger Jonatan Björck.

Två personer arbetade i en korg och fick vid olyckan 10 000 volt genom kroppen och avled omedelbart. Övriga skadades inte fysiskt.

Under måndagen var polisen på plats för att göra en tekniks undersökning. En fortsatt undersökning skall göras vid olycksplatsen under tisdagen.

Polisen ska göra en teknisk undersökning vid olycksplatsen under tisdagen.

– Jag är djupt bedrövad över det som inträffat och mina och våra tankar går just nu till de avlidnas familjer, vänner och kollegor, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio.