Tänger, skalare och prylar i mängder. Men en mässa är också en chans att få svar av branschen.

– Ja, vi hoppas få klarhet i en del frågor vi har.

Det säger Adam Eriksson, Personlig El Norrtälje AB, som tillsammans med Sebastian Clausén Gull, Chargehome technology, besöker Elmässan i Kista. I Knipex monter hittar Adam en sax för minikanaler med ställbar gradskiva.

– Den har jag aldrig sett förut. Funkar den så… annars är det ju sekatören som gäller.

Geringsax för plast- och gummiprofiler är det rätta namnet och förutom nyss nämnda material klipper den också mjuka träprofiler och flatkabel. Utbytbart skär och markering för 45, 60, 75 och 90 graders snitt.

Vill ge sig in in branschen med sol- och generatorproduktion

– Men vi är främst här för att få lite svar kring batterilagring; Vad gäller för placering inomhus, och du får ju inte ha batterier utomhus eller? Även kring frånskiljare och jordning i samband med batteriinstallationer hade vi lite funderingar.

De har båda planer på att ge sig in i branschen med inriktning på både sol-, generatorproduktion och lagring av kraft.

– Men ska vi ge oss in det så gäller det att veta vad som gäller och det känns inte helt självklart. Vi har fått lite olika besked när vi frågat runt tidigare och hoppas få klarhet i dag, säger Sebastian Clausén Gull.

Klart är att det är flera regelverk att ta hänsyn till och att en del av dem håller på att uppdateras och eventuellt förändras.