Företagets önskan är att det gamla företagsavtalet mellan Securitas och Elektrikerförbundet ska försvinna till förmån för det larmavtal som Elektrikerna har med Installatörsföretagen.

Men företagsavtalet på Securitas har högre ersättningar, ibland dubbelt så höga, som förbundets avtal med Installatörsföretagen. Det är dessa ersättningar som fack och arbetsgivare inte kan enas om hur de ska föras in i det nya avtalet. Hur mycket de är värda.

– Vi har fått en del förbättringar, men det är inte bestående över tid, säger Joakim Kjörling.

Stor del av lönen

De anställda teknikerna på företaget har ett lönetillägg på månadslönen, företaget vill nu baka in lönetillägget i månadslönen för de som är anställda i dag. Men de som nyanställs skulle missa tillägget.

– Det är en sådan stor del av vår lön, så det är en viktig fråga. Det är mellan 4 000 – 9 000 kronor i månaden det handlar om, säger Joakim Kjörling och tillägger:

– De nyanställda skulle inte få det, så vid lönerevision minskar ju potten. Det skulle bli sämre för alla.

Därutöver är företagets förslag att bland annat resövertiden ska tas bort.

– Det bara försvinner, för mig handlar det om fyra tusen i månaden ungefär, säger Joakim Kjörling.

Känner du att fack och företag har kommit närmare varandra?

– Jag trodde ju det, jag trodde att det skulle gå, men det var inte så. Det man betalar i dag, är man inte villig att betala för i morgon. Och då är det ju någon annan som ska betala det, och det blir ur vår plånbok.

Vad känner du för en eventuell strejk den 12 september?

– Jag vill absolut inte strejka. Det vore bara olyckligt för båda, för alla. Det är ingen vinst för någon att strejka. Jag vill att företaget ska uppskatta oss för det vi gör, så strejk ska inte behövas egentligen.

Men om det inte nås någon lösning innan dess?

– Då blir det väl konflikt, det ställer jag upp på alla dagar i veckan.

Men det skulle inte behövas?

– Nej, jag tycker inte att det borde behövas, företaget går väl så bra ändå.