Skruva direkt i stål

En skruv.

Ergofast har utvecklat en helt ny version av sin GTX-skruv med självborrande spets för montage mot stål.

Den nya GTX MBS-skruven klarar att ta sig igenom 5 mm stål utan förborrning. Skruvskallen har dessutom utformats för att skapa en jämn försänkning.

Tänkt för hårda skivmaterial mot stålunderlag, men varför inte fönsterbänkar, rörklammer, trådstegar, kabelskydd med mera?


Brandkårsbrytare för solceller

En brandkårsbrytare.

Reglerna för var och hur solceller på tak ska kunna brytas bort är lite luddiga i Sverige. Önskvärt från Räddningstjänsten är dock en enkel brytning från marknivå som bryter nära panelerna vid exempelvis en brand.

Den här varianten kan fjärrmanövreras, har en värmeutlösande funktion som bryter vid 70 grader C och bryter också vid strömlöst läge, normally open, om fastigheten blir eller görs strömlös.

Finns från en till tio strängar och säljs i Sverige av Promoco AB.


Ny version av prisad innovation

Jordfelsbrytare

När Gewiss släppte sin självmotionerande jordfelsbrytare för några år sedan väckte den stor uppmärksamhet och prisades bland annat som årets innovation på Kistamässan. Den bryter och kollar anläggning via månatligt schema och då utan lastavbrott.

Nu har den uppdaterats dels med att den också nu finns som typ B-brytare och dels med en ny kommunikationsmodul som kan förmedla larm och statistik över den bevakade anläggningen.

Modulen monteras med klickfunktion och ”pratar” trådlöst via wifi-nätverk.


Uppdaterad montörshandbok för elteknik

Omslag till bok om elteknik.

IN Förlag har släppt en ny uppdaterad montörshandbok. Information inom eltekniksområdet som oftast måste sökas i flera olika böcker och källor är samlat i handboken.

Den nya boken har utökats inom kontroll före idrifttagning och kontroll av befintliga elinstallationer.

Tänkt för alla yrkesverksamma elektriker som behöver fräscha upp sina kunskaper såväl som studenter och lärlingar.