Under tre dagar har vi gått Elektrikerförbundets utbildning el-vald steg 1 på Galaxen i Borlänge.

Vi har tillsammans lärt oss om vikten av organisering och hur det påverkar vår ställning på arbetsplatsen och samhället i övrigt. Att vår sammanhållning spelar roll för innehållet i våra kollektivavtal, pension och rättigheter som medborgare.

Därför är det viktigt att vi Elektriker har modet och insikten att sätta våra olikheter åt sidan för att arbeta tillsammans för det vi har gemensamt.

Vi ska se till att tillsammans stå starka när våra rättigheter utmanas och genom våra gemensamma krav också flytta fram våra positioner.

David Aura och David Wikström, vk-ledare vk21 och vk1

Det är vi och de medlemmar vi representerar som är Elektrikerförbundet. Därför är det vårt ansvar att stå upp för vårt gemensamma löfte för att säkra villkoren för idag och morgondagen – som de som gick före oss gjorde för oss.

Vill förnya det fackliga löftet

Under utbildningen har vi fått lära oss om det fackliga löftet. Vi vill oss emellan förnya det löftet; att när vi återvänder till våra arbetsplatser alltid ta samtalet för att organisera våra arbetskamrater, rekrytera till medlemsutbildningar och vara medlemmarnas röst i vår förening.

Vi ska se till att tillsammans stå starka när våra rättigheter utmanas och genom våra gemensamma krav också flytta fram våra positioner – på arbetsplatsen och samhället i övrigt!

Vi lovar varandra detta med den djupa insikten att om alla håller detta löfte måste motparten uppfylla våra krav!