EU-anpassad säkerhet

Arbete från anliggande stege borde vara helt utrotat, men stegar behövs ibland. Wibe Ladders har tänkt på säkerheten när de lanserar sin nya PROF+ med både säkerhetsben och nivåutjämningsben, nivellering.

Underlättar vid ojämna underlag och minskar risken att stegens bas ”sticker iväg” bakåt. Finns som enkelstege och 2- och 3-delad utskjutsstege i längder mellan 3 och 10 meter.

Enligt nya EU-bestämmelser ska stegar över 3 meter vara bredast i botten. 

En stege med gula stödben

Lär dig Casambi

Casambi trådlösa ljusstyrning har lyst sedan 2011 och växer nu snabbast i Europa. Det menar Vadsbo som är agent i Sverige.

Även här växer Casambi så pass att det är ont om utbildad personal/ kunniga elektriker för installation och driftsättning, menar Vadsbo.

Nu lanserar de en kursverksamhet, Casambi Academy, som erbjuder utbildning från grundnvå till professionell driftsättning. 

Starkare bits från Makita

Makita lanserar serien Impact Premier-bits som ska vara hårdare och klara högre vridmoment. Serien är konstruerad med tanke på slagskruvdragare som frestar på bitsen.

Hemligheten är en ny, speciellt värmebehandlad ståltyp. Resultatet innebär förbättrad hårdhet samtidigt som spetsarnas precision har justerats att gå in djupare/ passa bättre i skruvskallarna.

Impact Premier har också konstruerats så att bitsens torsionsdel vrids under belastning vilket tar bort en del tryck från spetsen.

Ett verkygsset från Makita

Ny generation Wiser

Schneider Electric lanserar en ny, uppiffad version av sitt Wiser-system. Förutom belysningsstyrning kompletteras serien med ett flertal detektorer för styr- och övervakning via samma app.

Rörelse-, jalusi, luft-, fuktighetssensorer med flera ingår och flera funktioner har förbättrats och förenklats, enligt Schneider. Pratar trådlöst via Zigbee 3.0.

Äldre Wiser-insatser och puckar kan ställas om från Blåtand till Zigbee tillsammans med en ny gateway.

En samling eluttags-kåpor