Vid halv tio-tiden på torsdagsförmiddagen kallades polis till en avfallsanläggning utanför Uppsala. En man i 30-årsåldern hade fått en ramp till ett lastbilssläp över sig.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han senare konstaterades avliden. Anhöriga är underrättade.

Polisen betecknar händelsen som arbetsplatsolycka och utreder vad som ligger bakom olyckan. Tekniker ska komma till platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Dagen innan dog en 60-årig man på sitt arbete i Älvsborgs hamn, Göteborg. Mannen jobbade på en av terminalerna när han blev påkörd av en truck, och avled på plats.

I januari dog tre personer på arbetsplatser i Sverige. En besättningsmedlem från ett Bahamasflaggat fartyg föll från en dockvall ner i en torrdocka på Beckholmen, Stockholm, där fartyg åker in och sedan torrsätts innan underhåll görs.

Den omkomne personen hittades ett dygn efter att olyckan inträffat. Fartyget ägs av ett svenskt rederi, Salén Ship Management.

I Filipstad dog en man då han föll ner i en tom silo. Mannen som var i 50-årsåldern arbetade med kalkverksamhet.

I samband med ett skogsarbete söder om Charlottenberg fick en man ett träd över sig, och avled senare på sjukhus.

Samtliga olyckor utreds av polis och arbetsmiljöverket för att se om det funnits brister i arbetsmiljön som kan ha orsakat olyckan och om det finns någon som kan misstänkas för arbetsmiljöbrott.

Lista: Dödsolyckor 2021

  1. 1 jan, Stockholm: En besättningsmedlem från ett Bahamasflaggat fartyg föll från en dockvall ner i en torrdocka
  2. 14 jan, Filipstad: En man i 50-årsåldern omkom då han föll ner i en tom silo.
  3. 26 jan, Charlottenberg: I samband med ett skogsarbete fick en man ett träd över sig, och avled senare på sjukhus.
  4. 3 feb, Göteborg: En 60-årig man avled när han kördes på av en truck i Älvsborgs hamn.
  5. 4 feb, Uppsala: En man i 30-årsåldern fick en ramp till ett lastbilssläp över sig.

Informationen i listan är preliminär och kommer både från Arbetsmiljöverket och andra källor. Listan kan komma att ändras om en olycka, som först klassades som en arbetsplatsolycka, i ett senare skede visar sig ha berott på sjukdom eller inte inträffat på jobbet.