”Som fackförbund måste vi ta vårt samhällsansvar för att minska smittspridningen och samtidigt värna om förbundets medlemmar, förtroendevalda och anställda”, skriver förbundet.

Bland annat innebär det nya läget att delar av förbundets personal kommer att arbeta hemifrån, något som i sin tur leder till att regionkontor och förbundskontor enbart kommer att ta emot föranmälda besök.

Förbundets anställda kommer att avstå från att delta fysiskt vid medlemsmöten, den uppsökande verksamheten ställs om mot kontakter via telefon, video eller andra digitala hjälpmedel.

Men samtidigt kommer förhandlingar och akuta ärenden som att förhindra allvarliga arbetsmiljöproblem att fortsätta ske i så stor utsträckning som möjligt.

Förbundet begränsar även resor och fysiska möten. Inplanerade kurser och konferenser skjuts på framtiden, till att börja med alla sammankomster som varit planerade fram till den 31 maj.

”I de tillfällen vi tvingas ställa in med kort varsel där du som medlem redan har begärt ledigt och inte tillåts att återgå i tjänst under den godkända ledigheten står förbundet givetvis för den ersättning som skulle ha utgått för kursen. Men försök i första hand att prata med din arbetsgivare om att dra tillbaka ledigheten”, skriver förbundet.

Även skolinformationen ställs in.

Samtidigt uppmanar förbundet medlemmar som har frågor eller behöver hjälp att höra av sig till förbundet via telefon eller mejl.

”Tveka aldrig att höra av dig till oss – vi är bara ett samtal bort även om vi kanske inte alltid kan delta fysiskt just nu”, skriver förbundet.

Medlemmar kan nå förbundets medlemsservice Kontakten på 0771-10 14 00 alternativt på mejladressen kontakten@sef.se

Länk: Här hittar du alla artiklar som handlar om det nya coronaviruset