– Vi vill visa att vi har grejor på g.

Det säger Rikard Sköldin, försäljningschef Plejd, vars efterlängtade Gateway till slut släpptes på marknaden i höstas. Den tog tid på sig, tyckte många.

Men sedan har det gått lite raskare med en ny trådlös tryckknapp och en LED-driver för låga laster som kom under våren. På mässan visades nu också fyra nya prylar som väntas vara klara framåt höstkanten. 

– Ingen ska tro att vi inte jobbar, för det gör vi verkligen, säger Rikard Sköldin.

Dels är det ett kronrelä, en 2-kanalig controller, med total effekt upp till 16A, tänkt för markisstyrningar och dylikt. 

Dels är det också en controller med Daliutgång. Tidigare finns ju en controller för styrning 0-10V, men dessa lär ju minska i användande enligt många.

Elektrikerna har saknat dali-varianten och Plejd har alltid haft som uttalad målsättning att lyssna på elektrikerna.

– Så är det. Elektrikerna ska få installationsfördelar, det har varit väldigt viktigt ända från början. Det gynnar också slutkunderna, säger Rikard Sköldin.

En utanpåliggande dosa med dragavlastning för en puck samt en vridadapter passande till apparatserien Renova är också på väg ut på marknaden inom kort. 

Utöver ovan nämnda så har Plejd ytterligare mellan 10 och 15 produkter under utveckling. Vad det är för produkter och datum när de kan tänkas vara färdiga är oklart än.

Plejd har nyligen lanserats i Norge och Finland och enligt bolagets rapport så sneglar man vidare utanför nordens gränser. Klart är att 2020 ska man visa upp sig på Light+Building i Frankfurt, mässan som räknas som världens största inom el- och automationsområdet.

– Elektrikerna ska få installationsfördelar, det har varit väldigt viktigt ända från början. Det gynnar också slutkunderna, säger Plejds försäljningschef Rikard Sköldin.