Valberedningen föreslår att Pim van Dorpel väljs till ordförande, Louise Olsson till förste vice ordförande, Jessica Leiding till andre vice ordförande och Veli-Pekka Säikkälä till avtalssekreterare och tredje vice ordförande.

Pim van Dorpel är idag vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket, HRF,  Jessica Leiding är i dag förbundssekreterare för Kommunal och Veli-Pekka Säikkälä är i dag avtalssekreterare för IF Metall.

Olsson: ”Ödmjuk inför uppdraget”

Louise Olsson kommenterar valberedningens förslag via sms till tidningen:

– Jag är ärad att valberedningen har föreslagit mig. Jag står ödmjuk inför uppdraget och är beredd att axla rollen om kongressen väljer mig.

– Det var inte ett lätt beslut att ta, jag trivs ju väldigt bra där jag befinner mig nu. Men vi har varit tydliga med att vi vill se ett starkt och enat LO, och om det här är hur jag kan bidra så står jag redo för att det ska bli verklighet.