GEOS har ett ”Drain Protect” system vilket gör att regn och smältvatten rinner undan och inte kan fastna i tätningarna med frysrisk och sprickor som följd. Det innebär att kapslingen kan monteras fritt utomhus, utan takskydd som regelverket faktiskt kräver annars.

UV-skyddat skal och system mot kondensvatten.

LÄS ÄVEN: Ny teknik: Jakten på den ultimata träskruven

Du kan bygga el i flera olika lager och ett ”Drain protect – system gör att regn- och smältvattten inte fastnar i skarven på locket. Kapslingen är därför godkänd utomhusmontage utan takskydd.

Klassas IP 66 eller 67, bestäm själv när du väljer förskruvning, ammoniakresistent och lantbruksgodkänd (i Tyskland än så länge men beräknas bli även för Sverige) och har en rad godkända protokoll för industri- och kemprodukter.

Vandalsäker med slagtålighet IK09 och tillverkad i high-grade polycarbonate som släpper genom WIFI-signaler utan problem.

– Här har vi byggt en cykel-laddarstation mest för att visa på idéer. Klart det här kommer framöver när vi börjar pendla med elcyklar; Finns det en laddare, är den ledig? säger Stefan Nyberg, VD Spelsberg Sverige.

LÄS ÄVEN: Ny teknik: Världens första e-skruvmejsel

Fyll lådan med lite teknik för betalning och placering, skapa en app och se var det finns ett ledigt ladduttag för din cykel, är tanken.

Geos säljs i flera storlekar och djup med transparent eller täckt lock. Inuti kapslingen kan du bygga automation i upp till tre olika lager med olika distanssystem. På svensk hyllor i sommar.