• David Fernhed … Björn Hanell (arbetsledare) Mattias Lövqvist , Rickard Lind, Jesper Tornqvist, Isak Andersson, Erika Lindgren, Henrik Löthman(Lagbas), Niklas Strömbäck och David Fernhed. Foto: David Fernhed.

UPPSALA

Go-cart, slangbella och pilbågsskytte stod på programmet när ackordslaget från Jöta el i Uppsala samlades för att fira vinsten i ackordstävlingen.

Henrik är ledande montör och ackordsansvarig på det bostadsprojekt som den vinnande sedeln kommer från och är pappa till att aktiviteten äger rum.

Henrik Löthman gör sig redo för kvalificeringsheat i go-cart. Foto: David Fernhed.

”Ackord – mera ordning och reda. Mindre svinn på material, då du har mera koll. Du bestämmer vad du ska tjäna själv. Lugnare då chefen inte kan säga detta gick dåligt. Bara att kolla i ATL-listan om jobbet gick bra. Mera engagerad medarbetare. De märker att man har koll. Det vill säga: ATL = alltid rätt lön.”

Så lyder Henrik Löthmans motivering till varför ackordet ska användas.

LÄS ÄVEN: Nya vinnare i ackordstävlingen

Torsdagskvällen spenderas i täta heat på go-cart banan i Uppsala där arbetsledaren Björn Hanell till slut tog hem segern. Efter det blev det en runda med slangbellan, där de flesta skotten träffade väggen istället för målet. Avslutningsvis spändes bågen i pilbågsskyttet och kvällen avrundades med en tacobuffé.

Resultatlista

1. Björn Hanell 49 p

2. David Fernhed 46 p

3. Jesper Törnqvist 44 p

Text och bild: David Fernhed