Hårdrock och Dödshårdrock till och med. Ingen på redaktionen hade speciellt bra koll på genren, så det var lite med blandade känslor vi åkte till Karlstad för att träffa The Generals och gitarristen och elektrikern Rickard Bengtsson.

(Observera att detta är en väldigt nedkortad version av reportaget om Rickard och The Generals. Den fullkomliga varianten, som även har bilder, kan du hitta här.)

Rickard Bengtsson hade kontaktat redaktionen och tyckte vi skulle komma och träffa bandet inför lanseringen av deras andra cd-platta. 

Han har jobbat som elektriker i Karlstad i tre år. Skrivit musik och spelat gitarr har han gjort i 20 år.

Varken fotografen Tomas eller jag hade väl sådär jättebra koll på dödsmetall. Båda är mycket musikintresserade, men har lagt vårt intresse på andra genrer.

En 60-åring med rötterna i proggen och numera körsångare och cellist, tillsammans med en 50-åring med rötterna i punken. Hur skulle detta gå?

Vi åkte till bandets replokal. Bakom larmat staket, ute i skogen i en fastighet som tidigare använts för ammunitionstillverkning fanns bandet.

Här var omgivningen van med ljud. Utanför var det totalt tyst, förutom några kvittrande fåglar, fast vi alldes nyligen lämnat det stora handelsområdet.

Du kan läsa mer om Rickard och hans band i nummer 5, 2013 av Tidningen Elektrikern.

Rickard Bengtsson, elektrikern på Imtech, berättar att han tidigare hade en piercing i läppen. Men han tog bort den när han sökte jobb och nu vill han inte ha den av säkerhetsskäl.

– Man kan fastna i stegar.

Han hade tidigare en fast anställning som lagerarbetare, men vill ha ett friare arbete.

Nu är han andraårselektriker på Imtech och trivs jättebra. Jobbar på bygget vid Skoghalls pappersbruk.

– Komma ut bland folk, utvecklas lönemässigt. Man lär sig varje dag. Det är det bästa jobbvalet jag gjort.

Mer om Rickard och The Generals kan du läsa i Elektrikern nummer 3, 2013.

  • Rickard Bengtsson har skapat musik i 20 år på sin fritid. Till vardags är han elektriker i Karlstad. Foto: Tomas Nyberg

Rickard Bengtsson har skapat musik i 20 år på sin fritid. Till vardags är han elektriker i Karlstad. Foto: Tomas Nyberg
Rickard Bengtsson har skapat musik i 20 år på sin fritid. Till vardags är han elektriker i Karlstad.