Passade på under bokrean att köpa Kalle Moraeus bok ”Tjur på retur”, en bok som handlar om livet efter att man passerat sina bästa dagar och krämpor och dylikt börjar komma smygande.

Då kan man ju passa på att tänka över det händelserika liv man ändå hittills levt, jag hoppas ju ha många år kvar. Men jag dröjer mej ända kvar i vad som händer runt oss just nu.

Civila mördas bestialiskt

Vladimir Putin eller woldemort putin som jag föredrar att kalla denne hänsynslöse despot kanske också känner sig som en tjur på retur, utan jämförelser i övrigt med den folkkäre Kalle Moraeus, och vill visa världen att han fortfarande kan.

Men vad är det han och de ryska trupperna kan. Att med flyg, raketer och artilleri mörda civila på avstånd på de mest bestialiska sätt.

Men en sak som blir lite konstig i detta ämne är väl ändå att de som gapar högst i frågan för ja, är samma partier och personer som är mest emot fackföreningar.

Ronny Wenngren

Termobariska (barbariska) bomber som sliter lungorna ur barn som befinner sig i närheten. Brandbomber med termit, alltså inte insekterna utan en blandning av aluminium och metalloxider som når temperaturer på över 2400 grader. Dessa smälter sig in i skyddsrum och dödar de som finns där, mest civila.

Jag skriver dessa rader för att vi skall hålla i minnet vad som sker på grund av en maktgalen despot.

Men när de tvingas möta Ukrainas försvar i strid så verkar de inte klara sig särskilt bra. Vilket ju såklart tyder på att de som strider är helt omotiverade intvingade stackare. Kontakten mellan ledningen och folket verkar inte vara särskilt bra.

Hur kan man vara för NATO men mot facket?

Ropen att vi skall gå med i NATO tilltar i sådana här tider. Jag läste att Aftonbladets journalist Lena Melin skrev att vårt sug efter trygghet är enormt nu. Det kan man förstå att det är, krig i vårt närområde.

Myndigheter varnar för eventuella digitala angrepp från främmande makt, priserna på bränsle och el rusar och varningsrop för att matpriserna kan komma att skena.

Jag har inte tänkt argumentera för varken ja eller nej i NATO frågan här. Men en sak som blir lite konstig i detta ämne är väl ändå att de som gapar högst i frågan för ja, är samma partier och personer som är mest emot fackföreningar.

Jag anser att den frågan är alldeles för komplicerad för att klara av i en spalt i våran tidning. Den bör inte heller lösas i en folkomröstning.

Ronny Wenngren

Bägge bygger ju på samma idé, att man ställer upp för varandra och gör man inte det så står man ensam när man själv blir angripen.

Bör inte folkomröstas

Nu kan det ju av det jag skriver kanske av någon tydas som att jag är för ett NATO medlemskap. Men så enkelt är det inte.

Jag anser att den frågan är alldeles för komplicerad för att klara av i en spalt i våran tidning. Den bör inte heller lösas i en folkomröstning.

Ett tag lät det ju som att vissa menade att eftersom det var 51% för medlemskapet i opinionsundersökningarna så var det bara att ansluta sig. Här håller jag verkligen med Magdalena Andersson, detta är en fråga som bör lösas i en bred politisk lösning där man riktigt studerat alla konsekvenser.

I övrigt önskar jag er en fin sommar, och att kriget i Ukraina och andra krig som pågår snart är över.