Steinels Connect i uppdaterad version

Steinels storsäljare Serie R har kommit i en ny version kallad V2. Den uppfyller Bluetooth Mesh-standard vilket innebär att kommunikationen mellan armaturer är framtidssäkrad och krypterad.

V2 ger också möjlighet att dimra ned till 5 procent, har förbättrad ljusmätningsfunktion och en del förenklingar i appen (Steinels app Connect) för att konfigurera belysningsgrupper.

Tre vita dosor i taket
V2 uppfyller Bluetooth Mesh-standard vilket innebär att kommunikationen mellan armaturer är framtidssäkrad och krypterad.

Sladd-dimmer från Vadsbo vann pris

Vadsbo vann Red Dot Award i kategorin product design 2021 för sin sladd-dimmer CD50. Dimmern är svenskdesignad med dubbelpolig brytning och installeras direkt på sladden till lasten.

Den är anpassad för LED, 230V halogen, glödljus, dimbara LED-drivdon och elektroniska transformatorer upp till 50W. Passar både platta och runda kablar/sladdar och finns i vitt och svart.

Red Dot är ett internationellt pris för designkvalité som utses av en lika internationell jury.

En dimmer att sätta på en sladd
CD50 passar både platta och runda kablar/sladdar och finns i vitt och svart.

Enklare håltagning från TM

TM:s genomföringsringar för stålreglar har Elektrikern skrivit om tidigare; Ringen som låter slangen ”flyta” genom reglarna i stället för att ständigt fastna och haka i de vassa kanterna.

Nu har TM släppt en håltagare anpassad för just denna produkt. Med tången/håltagaren klipper du upp till 1 mm:s plåtreglar i ett tag/klipp. Resultatet blir ett 35 mm hål anpassat för genomföringsringen. Ergonomiskt, ljudlöst och tidssparande, menar TM Elprodukter.

Foto: TM Elprodukter

En svart tång
Med tången/håltagaren klipper du upp till 1 mm:s plåtreglar i ett tag/klipp.

SMS 190 – Årets kap

FLEX har släppt en ny batteridriven kap som är specialbyggd för både vänster- och högerhänta. Handtagets startknappar finns på båda sidor och ett ”klämhandtag” sitter centrerat.

SMS 190 snurrar på FLEX:s 18V batterier och kapar hela 245 mm brett till ett djup på 66mm. Laserstråle visar exakta kaplinjen och sågen går att ställa upp till 48 graders vinkel åt både höger, vänster och diagonalt.

Justerskruv för sågdjup.

En kapsåg från Flex
SMS 190 snurrar på FLEX:s 18V batterier och kapar hela 245 mm brett till ett djup på 66mm.