Det är en uppgradering av nya finesser och lösningar samtidigt som man sparat de bra egenskaperna till de nya Multifix-dosorna. Schneider menar också att serien är speciellt anpassad efter svenska byggmetoder.

Nytt är att när dosorna sätts i kombination krävs nu inte längre något tillbehör. Bara att öppna en ”knockout” mellan dosorna och sedan klicka ihop dem.

– Ett enkelt slag med hammaren öppnar sidan på dosan och det är allt som behövs för att kombinera två dosor, säger Robert Palm.

Distansklossar kan klickas i

Vid kombination finns regelfästen i plåt och nya distansklossar som klickas i på baksidan och kan bygga till olika regeltjocklekar. Klossarna finns med eller utan självhäftande tejp mot gipsen/ skivan.

Alla Multifix-dosor levereras med putslock som nu försetts med insex-uttag i mitten. Då kan den justerbara skruvringen skruvas ut till skivkanten med hjälp av maskin.

Fästskruvarna till monteringen av apparaten har också gjorts om och det här lär bli uppskattad förbättring; Skruvarna och skruvtornen är kortare och har anpassats så att de numera inte fastnar i inkommande trådar när du vrider på ringen.

Robert Palm, produktchef Schneider Electric.

En person som slåt en hammare mot en grön plastdosa.

– Ett enkelt slag med hammaren öppnar sidan på dosan och det är allt som behövs för att kombinera två dosor, säger Robert Palm, produktchef Schneider Electric.

Kan skruvas i 45 graders vinkel

En annan lösning är att det finns uttag för att skruva dosan i regeln i 45 gradig vinkel både uppifrån- och nedifrån. Detta underlättar när reglar står tätt exempelvis bredvid dörrar.

Alla studsar är fortfarande löstagbara men numera också alltid bestyckade för att passa både 16- och 20-rörs intag.

Multifix är halogenfria dosor som tillverkats i återvinningsbar (inte återvunnen) plast. Finns för både singel, 1,5 modul och dubbel gips, men också som brandklassade och för ingjutning samt Bigbox, så kallad ”pungdosa”.

En person håller i en samling gröna plastdosor.

De nya dosorna kräver inget mellanstycke. Öppna med hammaren och klicka ihop direkt.

En person håller en samling gröna plastdosor mot en vägg.

Med fästvinkel i plåt till regeln och klossar bakom dosa tre blir raden stabil.