Det var i tisdags förra veckan som olyckan inträffade. Två män, anställda av en underentreprenör till Vattenfall, arbetade med att lägga ut isnät vid en hängbro i Gubbseleforsen när båda hamnade i vattnet.

Den ene av dem lyckades ta sig upp och tillkalla hjälp, och ett stort sökande efter kollegan inleddes.

Under den gångna veckan har polisen sökt i området med bland annat dykare, hundar och drönare. Arbetet, som fortfarande pågår, har dock försvårats av forsen och det kalla vattnet.

Båten har hittats

Under gårdagen meddelade polisen att man lokaliserat båten som användes vid arbetet, men den försvunne mannen är fortfarande inte hittad.

– Det var tio minusgrader natten till idag så det börjar bildas is vid strandkanten. Dykarna har kunnat söka med snorkel vid kanten och med tuber på vissa platser. Vi fortsätter att söka under veckan med dykare, vattensökshundar och helikopter som vi hoppas kunna flyga i slutet av veckan, sade polisens sökledare Fredrik till SVT under gårdagen.

Polisen och Vattenfall utreder

Händelsen utreds av Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

– Det rubriceras som vållande till annans död innefattande arbetsplatsolycka till en början för att vi ska kunna göra utredningsåtgärder, sade kammaråklagare Stig Andersson förra veckan till SVT.

Även Vattenfall kommer att inleda en utredning av händelsen.