I år går priset till Johan Johnsson och Michael Edvardsson, VK2, för deras arbete med medlemsvärvning. Förbundsordförande Urban Pettersson lyfte även att de båda framgångsrikt värvat medlemmar till förbundets små avtalsområden.

Michael och Johan – ett radarpar i Göteborg

Reportage

– Väldigt hedrande, det är roligt att det uppmärksammas, kommenterade Johan Johnsson i sitt tacktal och tillade att han tyckte att förbundet borde satsa på en medlemsvärvarutbildning.

– Vi måste gå från en förvaltarorganisation till en medlemsorganisation. Alla måste ut på arbetsplatserna. Man hittar inga nya medlemmar på sitt kontor eller genom att gå omkring i tofflorna vid kaffeautomaten, sa Johan Johnsson och avslutade med att rikta ett stort tack till verkställande utskott, medlemmar, förtroendevalda och anställda i VK2.

– Utan er hade det inte varit möjligt.

Olle Strömberg med vandringspokalen i handen.

Årets blåslampa: ”Ingen ska dö på jobbet”

Nyheter

Michael Edvardsson sade att han tyckte att det har varit väldigt roligt att arbeta tillsammans med Johan Johnsson och gav ett par tips till övriga medlemsvärvare i förbundet:

– Förklara varför du själv är medlem, trassla inte till det, utan använd det vanliga jobbtjatet. Om du tar samtal via telefon, se till att återkoppla. Men framförallt: ge er ut på arbetsplatserna. Det ger resultat.