Man stöter på en hel del olika personer inom byggbranschen, en del guldkorn som jag kallar dem men även machosvin och allt däremellan. Lite gott och blandat så att säga.

Som kvinna blir man bemött olika på alla ställen man är på. Vissa ställen är det helt åt helvete att vara på medan andra är helt fantastiska.

Det spelar ingen roll hur bra man kommer överens med sina kollegor så kommer man aldrig riktigt bli en del av gruppen, man är alltid lite utanför.

Josefine Larsson

Det handlar väl även om personkemi, alla fungerar inte ihop men ibland är man ju helt enkelt inte välkommen för att man just är kvinna.

Ibland försöker man passa in så mycket man bara kan, men det går inte hem ändå. Eller så inser man efter ett tag att det egentligen inte är något man vill för att då måste man gå emot sina egna värderingar.

Man ska aldrig behöva ge upp sina egna värderingar för att bli accepterad.

Nästan alla människor vill väl bli accepterade i gruppen man tillbringar så mycket tid med. Inte alla, men många vill. Men det spelar ingen roll hur bra man kommer överens med sina kollegor så kommer man aldrig riktigt bli en del av gruppen, man är alltid lite utanför.

Du kanske tillhör en av de där guldkornen som gör dagarna fantastiska och som stöttar kvinnor men trots det så kommer du inte förstå hur det är.

Josefine Larsson

Det betyder inte att det är något som är fel men det är så. Det är svårt att förklara men det är sant.

Hur mycket du som man än försöker så kommer du aldrig riktigt förstå hur det är att vara kvinna i ett mansdominerat yrke. Det är speciellt på många vis. Inte på ett dåligt vis, men det är speciellt.

Du kanske tillhör en av de där guldkornen som gör dagarna fantastiska och som stöttar kvinnor men trots det så kommer du inte förstå hur det är.

Men ni guldkorn gör dagarna fantastiska, ni kan göra en riktig skitdag till något bra. Ibland räcker det bara att få en klapp på axeln och få höra något positivt så är dagen mycket bättre. Eller i de värsta fallen när machosvinen håller på och aldrig ger sig trots att man sagt ifrån mer än en gång, då tar ni vårt parti och visar hur fel deras beteende är.

När machosvinen håller på och aldrig ger sig trots att man sagt ifrån mer än en gång, då tar ni vårt parti och visar hur fel deras beteende är.

Josefine Larsson

När det händer så känner man sig accepterad, för ni låter inte andra kasta skit på oss.

Även om man som kvinna kan ta sina egna strider så är det skönt att veta att man har andra i ryggen som stöttar en genom skit. Skit som man inte ska behöva ta bara för att man är kvinna i ett mansdominerat yrke. 

Idag har jag turen att vara omgiven av många guldkorn som stöttar i både små och stora saker. Jag tycker att alla borde få ha det så på jobbet, det är helt fantastiskt.

Man blir glad av att gå till jobbet även fast man kanske vet att man ska göra något som man tycker är skit rent ut sagt.