Wibe Click x 3 (CLX3) heter systemet som anpassats till Wibes kabelstegar KHZSP men som också passar till deras rännor och trådstegar. 

Det handlar om ett skruvlöst montage som använder minimalt med detaljer och Wibe slår på stora trumman och menar de skapat ”A Game Changer”; En ny standard för framtiden hur stegar monteras framöver. De har troligtvis rätt. 

Ankarskenor för vägg och takpendlar måste förstås skruvas/ fästas i respektive underlag, men sedan är det slut på skruvandet. Bärkonsolen klickas fast och sitter stumt med en gång.

Även stegen låses med ett klick såväl som skarvarna. Behöver du lossa och justera någon detalj gör du det med en mejsel och en lättare brytning.

Fungerar att användas upp till fyra meters konsolavstånd och du använder samma väggkonsol till både stege, trådstege och ränna. Vid takpendling används en klickbar adapter mellan pendel och olika bärok för stege och ränna.

Bild på produkten
Click x 3 (CLX3) heter det här nya systemet från Wibe stegar. Det bygger på skruvlöst montage hela vägen och i stället låses allt med klickfunktioner. Mer än dubbelt så snabbt montage hävdar Wibe och det är lätt att tro dem.

Systemet innehåller konsoler från 100-600 mm. Takpendlarna är upp till en meter men dessa kan skarvas längre. En rolig detalj är det, förstås, klickbara takfästet som klarar upp till 25 procents taklutning.

I och med klickfunktioner så tjänas en hel massa tid enligt Wibes egna mätningar där erfarna installatörer fått provmontera. Upp till 60-70 procent snabbare resultat än vid traditionell skruvmutter-installation.

Det är väl mätningar som ska tas med en nypa salt, men klart är att det handlar om ett snabbare montage och framför allt med ett minimum av detaljer som skruvar, brickor, överhäng, muttrar och clips i olika dimensioner och längder att hålla reda på.

Wibe menar också att du klarar att montera systemet på en person utan att slita ihjäl dig.

Systemet lanserades redan i våras men börjar nu bli än mer komplett och allt vanligare i butik.

Exempelvis saknas fortfarande en klickskarv till trådstegen, men den är på väg.