Here we go again. Moderaterna och Kristdemokraternas budget kommer gälla 2019 då den gick igenom riksdagen med stöd av Sverigedemokraterna. Sist vi hade en högerregering i Sverige så slog det extremt hårt mot oss arbetare, denna budget är inget undantag.

Totalt sett sänker man skatterna med över 20 miljarder, pengar som verkligen hade behövts till satsningar inom välfärden, arbetsmiljön, integration, bostadsbyggande, miljön – ja väldigt mycket minst sagt.

LÄS ÄVEN: Ingemar E L Göransson: ”Det är lätt att riva ned, svårare att återuppbygga”

I år har 52 arbetare fått sätta livet till på svenska arbetsplatser. Moderaterna och Kristdemokraterna vill lösa detta med att minska Arbetsmiljöverkets anslag med 25 miljoner.

Arbetsmiljöverket som fått höjda anslag av den Socialdemokratiska ledda regeringen senaste åren har bland annat använt pengarna till att anställa fler inspektörer som i sin tur kunnat vara ute på fler inspektioner för att kontrollera arbetsmiljön.

Alla som har ett jobb vet att arbetsmiljön är eftersatt. Detta är något jag ser dagligen i min roll som skyddsombud.

Vi har människor som far illa och i värsta fall dör på sina arbetsplatser. Här är ett område vi måste göra betydligt mer, inte mindre.

LÄS ÄVEN: Anton Levein: ”Vi blev inte något klokare denna månaden heller”

Vissa råkar ut för en så pass allvarlig olycka på arbetet att de inte kan komma tillbaka och måste byta bransch. Även här har Moderaterna och Kristdemokraterna en lösning. Man vill minska anslagen till Arbetsförmedlingen och göra det svårare att få en arbetsmarknadsutbildning.

En väldigt viktig uppgift för facket är att se till att vi som arbetar har schyssta villkor och en bra arbetsmiljö. Fackets styrka ligger i att vi är många som är medlemmar och gemensamt ställer krav gentemot arbetsgivaren.

2006 när den dåvarande Alliansregeringen tillträdde så tog man bort avdragsrätten för fackföreningsavgiften på skattedeklarationen, samtidigt lät man arbetsgivarna fortsatt dra av sin medlemsavgift till sin arbetsgivarorganisation.

Känns inte speciellt rättvist och i kombination med dyrare medlemskap i a-kassan så var det väldigt många som valde att gå ur facket. Något som försvagade fackföreningarna enormt.

Från och med första juli i år så får fackets medlemmar dra av medlemsavgiften på deklarationen igen, detta är något som nu försvinner i och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick igenom.

LÄS ÄVEN: Wallin om valutgången: ”Vi har kvar vår beredskap”

Vi arbetare är de största förlorarna med denna budget, de största svikarna är Centerpartiet och Liberalerna. Det vägrade bilda en Alliansregering i och med att den skulle vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna, det ska de få beröm för.

Men genom att lägga ner sina röster vid budgetomröstningen och på så sätt låta Sverigedemokraterna få de inflytande de så gärna vill ha, de ska dem skämmas över.

Nu hoppas i alla fall jag in i det sista på en S-ledd regering som kan fortsätta göra det satsningar som vi behöver, detta före skattesänkningar.