• Inget slår väl en gammal hederlig duspol när det gäller mätning, eller? Men telefonen är i dag ett nog så viktigt arbetsredskap. Det kommer allt fler praktiska appar, senast MySchneiders Electrician som har en del nya fiffiga funktioner. Foto: Jan-Erik Johansson

NY TEKNIK

MySchneider Electrician heter en ny app från Schneider där tanken, precis som med liknande projektappar, är att du ska klara en hel massa skrivbordsjobb ute på fältet. Men här har Schneider tagit det ett steg till med en lång rad fiffiga funktioner för installatören.

Appen innehåller en komplett produktkatalog med all produktinformation. Du väljer apparater och övrigt material till ditt jobb och samlar ditt projekt i molnet där du också samlar all tid och övrig information.

LÄS ÄVEN: Ny teknik: Världens första e-skruvmejsel

Bland det nya här är ett nytt verktyg kallat eQuote som gör det möjligt att välja apparater och både konfigurera och bygga en elcentral. Du anger förutsättningar som boendeform, bostadsyta, infälld- eller utvändig kapsling med mera.

eQuote ger dig ett förslag på central och på köpet får du en fullständig dokumentation med bland annat centralöversikt, enlinjeschema, etiketter och en fullständig materialspecifikation klar att mailas till grossist eller kund för beställning eller prisförfrågan.

LÄS ÄVEN: Nya EU-standarden: Ett moment 22 för nya lamputtag

Appen är också helt synkroniserad med eDesign, ett webbaserat verktyg för att rita upp anläggningar med komponenter och allt. Även här får du hela dokumentationen och nu ihop med eQuote.

Du kan synka din dagsplanering med kalendern och få pushnotiser och påminnelser.

Projektledningsverktyg för att hålla ordning på de olika jobben, direktkontakt med support och en hel massa annat. Schneider har tänkt till, även om du ju i viss mån är låst till en leverantör. Finns på både Appstore och Google Play.

Jan-Erik Johansson