Lucas Åkerlund
Lucas Åkerlund ledande montör, Assemblin, Helsingborg

– Vi har precis gjort en idrottshall här i Helsingborg där vi väntar på både skalskydd och inre skydd. Vi beställde de grejerna i juli-augusti förra året. Vi fick leveransbesked i december om att leveransen är framflyttad till maj.
– Jag lämnade det jobbet sedan i januari. Där fick vi trolla ihop ett skalskydd. På andra jobb har det varit halvledarbrist. Vi har också haft problem med att få tag på jordfelsbrytare och säkringar. Det blir en extra kostnad eftersom vi måste komma tillbaka senare. Jag jobbar ju på ackord.
– Det är alla möjliga konstiga grejer som det är problem med nu. Tar du servicebolagen så har de just nu problem med att få tag på svart kabel till exempel. Jag själv började uppleva komponentbristen i januari-februari förra året.

Bild: Privat

Det är alla möjliga konstiga grejer som det är problem med nu. Tar du servicebolagen så har de just nu problem med att få tag på svart kabel till exempel.

Lucas Åkerlund, ledande montör, Assemblin, Helsingborg
Tobias Hammarström
Tobias Hammarström ledande montör, Bravida i Falun

– Vi har haft ett större jobb i Borlänge som jag har varit på i närmare ett år, men jag har inte märkt av något speciellt. Det kan vara smågrejer ibland som har lång leveranstid. Men det är svårt att veta vad det beror på eftersom vissa saker inte är lagerförda.
– Vi ser ju bara att leveransdatumet är lite senare. Ska de skickas direkt från leverantören kan det kanske ta en vecka. Därför är det för vår del svårt att säga om förseningarna beror på pandemin eller inte.

Bild: Privat

Det kan vara smågrejer ibland som har lång leveranstid.

Tobias Hammarström, ledande montör, Bravida i Falun
Per-Olof Johansson
Per-Olof ”Pelle” Johansson ledande montör, Eitech, Karlstad

– Det är främst armaturer vi har haft problem med på de byggprojekt där jag har varit. I det projektet vi var i sist fick vi sätta dit annan armatur så länge. Där väntar vi fortfarande på armatur som vi beställde i januari.
– Och ett tag i vintras hade vi problem med att få tag på apparatdosor.

Bild: Privat

Det är främst armaturer vi har haft problem med på de byggprojekt där jag har varit. I det projektet vi var i sist fick vi sätta dit annan armatur så länge.

Per-Olof ”Pelle” Johansson, ledande montör, Eitech, Karlstad