Sverige blir attackerat. Ett ryskt stridsflygplan skjuts ner utanför Gotland och ryssarna kontrar med att bomba Microsoft och Facebooks anläggningar i Sverige.

Samtidigt försvinner en container som innehåller alla backuper till svenska myndigheter och en sabotör på Svenska kraftnät orsakar stor förödelse. Under ett par kaotiska timmar är Sverige lamslaget.

Agenten Mac är en av Sveriges främsta. Hon sköter om den ryska ”kontakten” Mio som står Putin nära och får avgörande information om det ryska angreppet. Samtidigt försöker hon jaga rätt i den försvunna containern i ett rasande tempo.

Vi får också följa Bosse, en medelålders hacker, som gör att Sverige överhuvudtaget kommer på fötter.

Framsidan på André Cartys bok Honungsapan

”Boken är mycket spännande och rentav en nagelbitare och helt klart läsvärd”, skriver David Fernhed om André Cartys bok Honungsapan.

André Carty

André Carty har ett förflutet som säkerhetsexpert och hacker på VM nivå, skriver David Fernhed.

André Carty har ett förflutet som säkerhetsexpert och hacker på VM nivå. Det märks att författaren är insatt i ämnet.

Ett realistiskt anfall mot det moderna Sverige kommer se ut så här och Cartys poäng är tveklös. Vi är dåligt rustade och har endast ett par – få – individer att förlita oss på i en nödsituation vid ett anfall från främmande makt.

Boken är mycket spännande och rentav en nagelbitare och helt klart läsvärd. För vår egen säkerhet hoppas jag att Mac, Bosse och de andra karaktärerna finns i verkligheten.