Magnetsökaren Spot-Finder skrev Elektrikern om i förra numret och är en produkt som de flesta elektriker nog undrat varför den inte funnits tidigare.

Med en teknik likt snickarens Hole-in-One för dosor gör Spot Finder det säkrare att hitta var du ska borra för dina spotar. Passar dock bara i Hide-a-lites egna ”pottor” Spot Guard.

Sören Kling håller upp ett plastlock mot kameran

ABB:s miljösmarta lock blev bästa elnyheten

Ny teknik

”En innovativ produkt med bra funktion som underlättar och sparar tid”, löd en del av vinnarmotiveringen. 

Precis som i ”Bästa elnyhet” tävlade fem utvalda bidrag och Hide-a-lite vann vid sidan av armaturer från Designlight, Flux och Rexel samt en ny trådlös dimmer från Plejd. 

Bland armaturerna stack Rexels QB maxi med inbyggt skymningsrelä ut i mängden. Fasadarmatur med ställbart bländskydd för både upp- och nerljus. Bländskydden kan också vinklas för både bred- och smalstrålande och hela ljusbilden kan alltså anpassas efter behovet.

Bild på produkten
Trådlös vriddimmer från Plejd var en av de fem nominerade bidragen i tävlingen om bästa ljusnyhet.

WRT-01 heter den trådlösa vriddimmern från Plejd som släpps inom kort. Konfigurera med Plejd-appen och direktstyr, trappkoppla eller styr scenarion.

Dubbelklick kan användas för scenariostyrning och dimmern som skruvas eller tejpas upp har en batteritid på upp till 15 år med utbytbart batteri. Finns i Elko vit och svart samt Schneider vit.

När mässorna är inställda i Corona-tider och de populära ”Bästa”-tävlingarna avgjorts på webben har fler än någonsin röstat och kommenterat.