Bakgrunden till det nya datumet är såklart corona-pandemin, som inneburit att regeringen stoppat sammankomster över 50 personer.

Elmässan kommer spela en ännu viktigare roll som mötesplats under 2021 då fysiska mötet fått stå åt sidan en lång tid. De nya datumen ger både oss som arrangörer och våra utställare chansen att planera för mässan i god tid, säger Lina Schewenius Lund, Head of event för Elmässorna, i ett pressmeddelande.

Lina Schewenius Lund.

Samtidigt poängterar arrangörerna att mässan höjt kraven på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner.

Det innebär bland annat regelbunden rengöring, avståndsregler, och kontaktlös teknik.

Elmässan Stockholm ska vara en helt säker plats att besöka och vi ser fram emot att skapa en ännu starkare mötesplats tillsammans med våra partners och utställare, säger Lina Schewenius Lund i pressmeddelandet.