• Bild: Pixabay

DEBATT

(Kommentar från Easyfairs, som anordnar Elmässan i Kista, följer efter debattexten.)

Med anledning av det senaste beslutet att pensionärer inte har rösträtt i avdelningarna, detsamma gäller nu också för BESÖK av Elmässan i Kista.

Tänkte besöka den tillsammans med en vän, men vid inloggning på sajten, med sifferkoden jag fick i Elektrikern, visade det sig att jag var diskriminerad som pensionär! Märkligt kan tyckas.

LÄS ÄVEN: ”Pensionärer och studerande ska behandlas på lika sätt”

Vi pensionärer är trots allt inte ”aktiva” i branschen längre, men många kan säkert bidraga med idéer i någon av de många montrarna. Dessutom kan det vara intressant att följa med i utvecklingen.

Hur gör man med de personer som fortsätter att jobba över pensionsåldern, kanske över 70 år?

Leif Odefjärd,
före detta elektriker


Så här lyder texten på registreringssidan för årets Elmässa i Kista:

Välkommen

Här registrerar du dig till Elmässan Stockholm 2018!

Mässan är en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Legitimation kan krävas tillsammans med visitkort i entrén. Åldersgräns 18 år. Vi tar tyvärr inte emot pensionärer.


Redaktionen kontaktar Easyfairs som anordnar Elmässan i Kista. Caroline Svärd, klusterchef vid Easyfairs, förklarar anledningen till att pensionärer inte är välkomna på mässan:

– Det beror på att vår affärsverksamhet grundar sig på att det är utställarna som betalar för sina montrar och det är kostnadsfritt för besökare. Det som utställarna ”köper” är kvalitativa besökare med någon form av inköpsfunktion. Därför är det viktigt att alla besökare är av rätt kvalitet för våra utställare. Det är business to business mässa.

Caroline Svärd tillägger att den som fortfarande är verksam inom elbranschen givetvis är välkommen på mässan.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se