Del 1 

Man vet väl hur det går till. Det ringer in för en ny termin på friskolan Livets hårda skola. Spänd av förväntan ser jag de andra eleverna. Alla har en överlägset världsvan uppsyn.

Här fanns det folk som kunde greja ett och annat. Här fanns eleverna som nog fan visste hur det skulle vara. Här skulle alltså lilla jag gå. Ingen vet för hur länge. I denna skola får man inga betyg och ingen vet när den börjar eller slutar. 

Efter morgonsamlingen var det dags för första lektionen. ”Lite damm har ingen dött av”. Där fick vi bland annat lära oss att ett av kraven för att få kalla det byggarbetsplats var att ett prydligt dammoln steg mot skyn. Likt svamparna i Hiroshima.

Vi fick lära oss svaj på stege, skita i använda hjälm och en massa andra nyttigheter. Jag kände mig så fri. Här fick man verkligen veta det som man alltid anat.

Nille Thorsell

Det skulle banne mig på håll synas var ground zero var. Astmatiker och lungsvaga hänvisades till andra arbetsplatser. 

Lektion nummer två för dagen var föga ”Så här har vi alltid gjort”. Vi fick lära oss svaj på stege, skita i använda hjälm och en massa andra nyttigheter. Jag kände mig så fri. Här fick man verkligen veta det som man alltid anat.

Böcker och instruktioner gällde inte i praktiken. Det var en mycket bra kurs. På slutet fick vi även träningskasta manualer och arbetsberedningar. 

Nu hade vi kommit fram till lunch. På denna meny stod inget vegetariskt att finna. Allt friterat eller stekt. Billigt kött i mängder. Jag var så mätt och däst när jag gick där ifrån att jag inte trodde mig orka hela eftermiddagen. 

Efter lunch var det åter dags för lektion. Dagens tredje. Manlighet stod på schemat. Lektionen hette: ”Ingen minns en fegis”. Där fick vi öva på att tala högt, hjälpa kvinnor lite överlägset och innerst inne förstå att alla homosexuella män vill ligga med just dig. Vi får inte glömma att vi gick igenom grunderna i ”pojkar kommer alltid vara pojkar”.

Föga hade jag anat att jag hade så stora brister i min manlighet. Vilken nyttig och användbar lektion detta var.

Nille Thorsell

Föga hade jag anat att jag hade så stora brister i min manlighet. Vilken nyttig och användbar lektion detta var. Jag kände mig som en riktigt reko kille, ja en hel man för första gången i mitt liv.

Som bonus fick vi även träna på att klappa den andra på ryggen när vi kramades. Tänk att jag skulle få insupa denna outtömliga källa på kunskaper. Det fanns inga svar som vi inte skulle veta. Äntligen har jag kommit rätt. 

Men nu kan jag inte skriva längre. Nu ska jag in på dagens sista lektioner ”Stanna kvar i det brinnande huset, vi hjälper dig på plats” och ”Flyktingar får gärna fly, men inte hit”. Undra vad för spännande man kan lära sig där? 

Del 2 

Allt som glimmar är inte folie. Ni anar inte vad jag har lärt mig saker. Det känns som att jag sitter högst upp på Olympen och bara insuper kunskap från gudarna. Jag har äntligen fått dricka ur kunskapens källa. Oden hade inte plågat sig själv i nio dygn helt förgäves. 

Halva terminen har redan gått och nu är det dags för dagens första lektion: ”Så kränkt har jag aldrig tidigare blivit”. Den var hemsk.

Vi eldade även böcker och ritade snoppar på väggarna. Allt för att hedra den manliga svenska kulturen.

Nille Thorsell

Vi fick veta att andra tyckte annorlunda. Att allt inte var invandrarnas fel. Att kvinnans plats inte var vid spisen och mycket, mycket annat. Här fanns dock utrymme för mycket egna instick under lektionen. Det tyckte jag var skönt.

En grabb räckte upp handen och ansåg sig så kränkt över att en liten skittjej tyckte att han skulle behöva ändra på sitt liv så att världen kan räddas. Vi andra nickade instämmande och skrattade ikapp.

Även lilla Erik gjorde det efter att Bosse givit honom en rejäl armbåge i sidan. 

”Jag tror inte på granskande media, utan jag väljer själv vad jag ska läsa” var dagens andra lektion. Där togs upp mycket intressanta infallsvinklar.

Vi visste ju redan att forskare och en kritisk journalistkår aldrig tidigare hade haft rätt. Men nu fick vi det svart på vitt. Päronet faller ofta i galen tunna som magistern sa och vi höll med.

Den viktigaste delen i denna kurs var att tro på allt du vill tro på utan att granska källan. Men detta visste jag givetvis redan. Man har väl njure sa jag skrockandes och knackade mig mot tinningen. 

Den viktigaste delen i denna kurs var att tro på allt du vill tro på utan att granska källan. Men detta visste jag givetvis redan.

Nille Thorsell

”Svensk kultur är ett svenskt påfund” visade sig stå som nummer tre denna dag. Ja kräftor kan bara ätas som i Sverige och rock ’n’ roll är svenskt. Vi eldade även böcker och ritade snoppar på väggarna. Allt för att hedra den manliga svenska kulturen.

Tänk att EU vill förvägra oss allt detta. Vi sjöng några fräcka visor om kvinnor samt drog en del skämt om minoriteter. Det var en riktigt mysig lektion. 

Dagarna blir både långa och flyter lätt ihop av all denna kunskap. Jag ber att få dra mig tillbaka ett tag men lovar att jag återkommer.

Mvh
Nille Thorsell