• Sex education handlar om tonårige Otis och hans delvis krångliga vänrelationer. Bild: Pressbild

KULTURTIPS

Tv-serien: Sex education (Netflix, åtta delar)

Sex education handlar om tonårige Otis och hans delvis krångliga vänrelationer. Otis mamma, som spelas av Gillian Anderson (bland annat Arkiv X) är sexterapeut. Otis tillhör på intet sätt innegänget, men hans liv tar en ny vändning när han börjar umgås med skolans kaxigaste tjej, Maeve.

Tillsammans startar de sexrådgivning på skolan. Hon gör det för pengarna, han gör det för hennes skull. Men den här serien handlar inte bara om sex, den handlar om tonårstid, relationer, samhällsstrukturer, hbtq och feminism.

En ytterligare anledning att se Sex education är att svenske Mikael Persbrandt gör rollen som het hantverkare hemma hos Otis och hans mamma. Så missa inte.


LÄS ÄVEN: Fredrick Ekholm – en elektriker med siktet inställt på OS


Podden: P3 Dystopia – En podd om vad som händer om det värsta inträffar.

Programmet rör sig i gränslandet mellan vetenskap och filosofi och utreder vår tids stora ödesfrågor. Med intervjuer med forskare och reportage kring olika händelser diskuterar journalisterna bakom podden de stora frågornas bakgrund, nutid och framtid.

Bland avsnitten kan nämnas ”När maten tar slut”, ”Ekonomisk kollaps”, ”Demokratins reträtt” och ”Den postantibiotiska eran”.

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se