• Bild: Pixabay (Matvarorna på bilden är inte ett bidrag till tävlingen)

Vem kan komma på den bästa tekniken eller modellen för att lagra el? Det vill InnoEnergy ta reda på, och har därför utlyst en tävling med 100 000 euro i prispotten.

InnoEnergy, det europeiska samverkansföretaget inom hållbar energi, utlyste i dagarna en stor global tävling för hållbara energilösningar. Tävlingen riktar sig till nystartade företag, och går ut på att komma med det mest nyskapande och hållbara förslaget på ellagring.

LÄS ÄVEN: Hundra procent förnybar el – med Teslas hjälp

Speciellt intressanta för tävlingen är innovationer som kan få användning inom transporter, för elnät och för distribuerad och mobil energilagring – eller som kan ge bättre energieffektivitet och minskade utsläpp.

– Europa behöver innovativa lösningar för lagring av elektricitet för att stödja utfasningen av fossila bränslen inom transport och uppvärmning genom elektrifiering. Vår mission är att hitta företag med unika och innovativa koncept, produkter och lösningar som har potential att bli en del av en hållbar värdekedja för tillverkning av battericeller, säger Bo Normark, InnoEnergys temaledare för energilagring, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Smog: Det mörka hotet mot solenergin

Vinnaren kommer att belönas med en prissumma på 100 000 euro. De femton bästa bidragen kommer dessutom att få hjälp och stöd att utveckla sina produkter.

Tävlingen är öppen för bidrag till och med 30 oktober.

(Här kan du läsa mer om tävlingen)

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se