• Bild: Pixabay (Fotot har inget samband med texten)

Två män, båda kraftverksmontörer, dog i arbetsplatsolyckor i samband med stormen Knud. Båda träffades av fallande träd, skriver Arbetet.

I samband med stormen Knud som drog in över Sverige i slutet av förra veckan uppstod flertalet elavbrott. Två män, som på olika platser skickats ut av elbolag för att åtgärda avbrott, avled till följd av arbetsplatsolyckor som inträffade i stormen. Båda träffades av fallande träd.

LÄS ÄVEN: Vattenfall-medarbetare allvarligt skadad efter att ha få ett träd i huvudet

Under natten mot lördagen träffades en montör anställd på Vattenfall Services av ett fallande träd i Fjärås utanför Kungsbacka, vilket Tidningen Elektrikern tidigare skrivit om. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador, men avled under tisdagen av sina skador.

Under måndagen träffades även en montör anställd vid Eon av ett fallande träd när han deltog i röjningsarbete efter stormen. Detta inträffade utanför Högsby i Småland. Även han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

LÄS ÄVEN: Anna Norling: Om det som valrörelsen borde handla om

Olyckorna utreds nu av både polis och Arbetsmiljöverket. Elbolaget Ellevio, som var uppdragsgivare åt den förolyckade mannen i Fjärås, utför också en egen utredning.

Under de senaste nio dagarna har nu sex personer avlidit till följd av misstänkta arbetsplatsolyckor, skriver Arbetet.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se