• Klubb 67 i stadshuset. Foto: Jan Aspefjord

INSÄNT

Vi var 25 medlemmar i klubben som onsdagen den 21 mars, dagen efter vårdagjämningen, begav oss till Stockholms Stadshus

På plats såg vi lite av huset samt sammanträffade med den socialdemokratiska politikern Mirja Räihä, fackligt ansluten till Kommunal där hon är facklig förtroendeman. Just nu är hon vikarierande borgarråd med ansvar för idrott, fritid och kultur.

På idrottssidan satsas det ständigt på att ställa i ordning planer för bland annat fotbollen. En ganska stor slant går till renoveringen av Globen som stod klar till hockey VM 1989. Bandyhallen som (S) politikerna utlovade i valrörelsen 2014 är på väg att förverkligas och kommer att ligga på Gubbängens IP, äntligen!

LÄS ÄVEN: Klubb 67 på motorfabriken Pythagoras

Som fackligt aktiv gläds Mirja åt att S-majoriteten avtalat in löner på och över kollektivavtalsnivån samt stärkt upp reglerna för de anställdas arbetsmiljö, exempelvis fria arbetskläder, vilket var på tiden.

Mirja omtalade vidare att den röda majoriteten bygger fler bostäder än på många år i staden. Förordnandet som borgarråd är snart slut, då ska Mirja vara en av de som ska leda Socialdemokraternas valrörelse i Stockholm, en stor uppgift blir att få väljarna att ställa upp för en S-ledd regim såväl i staden, landstinget och i landet.

LÄS ÄVEN: Grötlunch och sportjournalistik med Klubb 67

Efter frågor och svar gick vi en runda i det vackra huset och besökte bland annat ”Gyllene salen” samt åsåg ”Blå hallen” från läktaren. Vi avslutade i den pampiga rådsalen där stadens politiker sammanträder var tredje vecka och fattar sina beslut.

Vi tackade Mirja med en el-förbundströja och applåder.

Jan Aspefjord