Det hela började med att Karro delade en bild på Facebook med en nerklottrad toalett på ett bygge, där ett av klottren var riktade just mot henne.

Uppdateringen på Facebook delades vidare och därefter nominerades Karro till Isabell-priset av HR-chefen på Veidekke. Ett pris hon fick motta i november.

Karolina Dahl och en bild på klottret

Karolina Dahl satte ned foten mot sexist-klottret

Nyheter

Karolina jobbar som elektriker sen tio år och jobbar nu på Caverion i Stockholm.

– I dagens samhälle letar folk efter att det är någon som säger ifrån och talar klarspråk om hur det är. Den här frågan är viktig att sätta ner foten om, säger Karolina.

I motiveringen till priset som Årets blåslampa som delades ut i samband med förbundets möte med Centrala representantskapet säger Elektrikerförbundet:

Över 4 000 kvinnor i byggbranschen i upprop mot sexism och sexuella trakasserier

Nyheter

”Hon har med mod och engagemang satt tryck och fått fart på de stora byggföretagen att agera för en mer jämställd bygg- och elbransch.

Hon har även påmint oss om vad som är vårt viktigaste uppdrag, sammanhållningen.

Karolinas mod har säkert också bidragit till att fler vågar säga ifrån och berätta om missförhållanden, som nu sker i den så kallade me too-rörelsen.”

”Årets blåslampa” delas ut varje år av Elektrikerförbundet till någon som gjort något extra under senaste året/åren. I fjol gick priset till Ninni Blom som jobbat med Elqvinnorna under många år.