Inom fyra veckor utsattes montörerna på en arbetsplats i Göteborg för asbest vid troligtvis fyra tillfällen.

Det började med att ett regionalt skyddsombud besökte en arbetsplats i centrala Göteborg för att se hur det såg ut med asbets. Det var i mitten av augusti och då hade det varit en asbestolycka på arbetsplatsen.
En rörkrök som hade asbestisolering som hade blivit förstörd. Montörerna som befann sig på arbetsplatsen blev troligtvis exponerade av asbesten då dörren till det drabbade området hade varit öppen i ett dygn innan asbesten upptäcktes.
Under besöket fick skyddsombudet reda på att det hade varit ett annat tillbud med asbest men denna gången i klinkerfogarna i ett trapphus.
Under besöket stoppas elektrikerna från att jobba där asbesten finns tills dess att området är sanerat. Veckan efter att vi varit på besöket så kom det ännu en asbestolycka från samma arbetsplats. Inom fyra veckor så har montörerna troligtvis utsatts för asbest under fyra tillfällen.

Per Eklund
per.eklund@daladem.se

LÄS OCKSÅ:

”Arbetsgivare och Bas-U ska underrättas först”
Robert vill ha mer utbildning i skolan
Asbest i fönsterkitt är vanligare än befarat
Asbest runt om i världen
Fibern som dödar
”Alla är döda i asbestos eller lungcancer”
Asbestrelaterade sjukdomar