• Håkan Svanström driver Svanströms el och vvs där lösbladssystem och post-it lappar är ett minne blott. – Ett måste, menar han. Foto: Pressbild

– Det är jätteenkelt att lösa, allt finns på nätet, gratis. Och jag fattar inte hur andra företag klarar att inte jobba så här.

Det säger Håkan Svanström, ägare och grundare av Svanströms EL o VVS. Han började som egenföretagare 2001 och har i dag elva anställda serviceelektriker. I takt med att verksamheten växt var en lösning nödvändig.


– Det går inte att bromsa utvecklingen och vi har många unga anställda. För dem är det här är inget konstigt. Snarare en självklarhet.

Han har använt en färdig blankett från Eio och sedan modulerat om den att passa sin verksamhet. Alla anställda får direkt en Iphone och en Ipad.
– Alla dessa småjobb… Jag har tillsynsansvar på över 300 jobb i månaden och det vore en fysisk omöjlighet att kvalitetssäkra varje jobb utan datorhjälp.
Svanströms har blivit rikskända som TV-elektrikerna som hjälper bland annat Martin Timell och arga undersökande snickare i ett flertal tv-produktioner. Och hjälper man till i Fuskbyggarna och liknande program så klart att det förpliktigar.

– Målsättningen är ju att göra 110 procent rätt. Det här varvat med många arbetsplatsbesök gör att vi får råkoll på jobben, säger Håkan Svanström.
Och att kunden skickar foton är ett lyft.
– Det här att åka och titta och sedan åka i väg och skaffa material… det finns inte längre.
Åtminstone på småjobben har kunden svårt att acceptera det, tillägger han.

Jan-Erik Johansson