Nu ligger en trailer ute på Youtube. Den behandlar några frågeställningar som Elektrikerförbundet ser som centrala i årets avtalsrörelse. Ett budskap som läggs fram på ett nytt sätt:

– Elektrikerförbundet är fortfarande kvar i aulan för att förmedla sitt budskap. Vi måste titta på medierna som finns för att få fram kunskap, säger Pär Abrahamsson.

Elektrikerförbundet är fortfarande kvar i aulan för att förmedla sitt budskap. Vi måste titta på medierna som finns för att få fram kunskap.

Pär Abrahamsson

Han är en av idégivarna till den två minuter korta trailern. Han arbetade fram idén med filmen.

– Förbundet gick på vår linje. Det intressanta är nu att allmänheten kan ta del av filmen och få förståelse för vad elektrikerna vill. De viktigaste punkterna vi tar upp är arbetsmiljön, löneuppgörelsen och elsäkerheten. Det är aktionladdat, säger Pär.

Han har själv ett produktionsbolag för film vid sidan om sitt elektrikerjobb. För filmen engagerade han några proffs och några amatörer för produktionen. Filmare, scenograf, skådespelare, och några musiker som spelar musik i en scen. 

Pär pekar på att det är många ungdomar som kommer in i elbranschen och möter den moderna avtalsdumpningen.

Den visar också på vad som händer om man inte kommer överens i avtalsrörelsen. Utan elektriker slocknar Sverige.

Pär Abrahamsson

– Filmen speglar en ung kille som blir anställda av en oseriös arbetsgivare. Det blir obekväma arbetstider och killen kommer i konflikt med sin flickvän.

Frågan om elsäkerheten kommer upp när en familj tvingas fly från sin villa som börjat brinna på grund av dåliga elinstallationer.

– Den visar också på vad som händer om man inte kommer överens i avtalsrörelsen. Utan elektriker slocknar Sverige, säger Pär Abrahamsson.

Allt detta har Pär och hans team lyckats få in på en två minuters filmtrailer.
Vill ni se filmen kan ni klicka på spelaren här nedanför.

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.