• Per Söderlund, tidigare regionalt skyddsombud region Mitt, numera Bas-u/HMS-ledare vid Hent. Foto: Anna Norling

  • Nille Thorsell, tidigare regionalt skyddsombud region Mitt, numera Bas-u/HMS-ledare vid Hent. Foto: Per Eklund

  • Thomas Åberg, tidigare ombudsman och regionalt skyddsombud vid region Väst, numera HR-specialist vid Serneke. Foto: Tomas Nyberg

2018-10-26

På kort tid har tre av Elektrikerförbundets regionala skyddsombud rekryterats för att arbeta med arbetsmiljö på företag inom byggbranschen. Nille Thorsell och Per Söderlund, tidigare region Mitt, har rekryterats till Hent, och Thomas Åberg, tidigare region Väst, till Serneke.

– Det krävs personer som har kunskapen och viljan. För det måste vara någon som tycker att arbetsmiljön är det viktigaste, förklarar Anders Danielsson, teamledare på Hent.

Hent är från början ett norskt byggföretag som nu tagit stora steg in i Sverige. Bland annat med projekt i Danderyd, Lund och Skellefteå. Det är ett företag som säger sig värna arbetsmiljöfrågorna. De HMS-ledare (hälsa miljö säkerhet) som arbetar för Hent arbetar uteslutande med arbetsmiljöfrågor. Det normala i många andra företag är att platschef och Bas-u/HMS-ledare är samma person i ett projekt.

LÄS ÄVEN: Anna Norling: “Vi måste täta glappet mellan stolarna”

Anders Danielsson, teamledare, förklarar varför just skyddsombud är intressanta i rekryteringen:

– Vi har tagit med en del av den norska kulturen på så sätt att vi har en fristående HMS-ledare som inte är platschefen, och i och med att vi har stort fokus på arbetsmiljö så är det ju vettigt att vända sig mot skyddsombud för den rollen.

Många av Hents HMS-ledare är gamla skyddsombud, främst från byggfacken.

– Sådana som har den mentaliteten att sätta arbetsmiljön främst, förklarar Anders Danielsson.

Är ni ute efter att rekrytera fler skyddsombud?

– Ja, det kommer vi att vara, men kanske inte fler från elsidan. Jag ser framför mig att vi kommer att ha fler HMS-ansvariga från olika håll, som har varit skyddsombud från bygg och andra branscher, så att man får en samlad kompetens från olika branscher.

LÄS ÄVEN: Leif är för sjuk för att vara arbetslös – men för frisk för att vara sjuk

Nille Thorsell, som fram till årsskiftet var regionalt skyddsombud i region Mitt, började arbeta för Hent i januari i år. I dag är han Bas-u/HMS-ledare i projektet som gäller den nya stadsbussdepån i Uppsala.

Han säger att han nu, när han befinner sig på den andra sidan, på ett sätt har fått större förståelse för att företagen kan ha svårt att få alla anställda att följa arbetsmiljöreglerna.

– Det finns många gör-det-självare ute på byggena. Många som löser problemen själva, och det blir inte alltid bra. Men, arbetsgivarna har möjlighet att ha koll, om de har resurser att ha någon som arbetar med arbetsmiljön på heltid. Mycket handlar om att få folk att stanna upp och tänka till innan de går iväg och jobbar.

LÄS ÄVEN: Anton Levein: ”Vi blev inte något klokare denna månaden heller”

Per Söderlund, även han tidigare regionalt skyddsombud i region Mitt, började några månader efter Nille på Hent. Också han som Bas-u/HMS-ledare.

– Jag tycker det är modigt och spännande att Hent söker sig till oss som många andra byggare anser vara fiender, det visar på en öppenhet och en stor säkerhet i arbetsmiljöarbetet. Dessutom är det på ett personligt plan roligt att de kunskaper vi skyddsombud har kan efterfrågas från andra och att man kan gå vidare till andra arbetsuppgifter trots att man saknar en formell högre utbildning, kommenterar han sitt byte från Elektrikerförbundet till Hent.

Thomas Åberg, tidigare ombudsman och regionalt skyddsombud i region Väst, började på Serneke 1 juni i år. Han är numer en av tre HR-specialister på Serneke.

LÄS ÄVEN: Christer skadade finger och fot – blev utan ersättning

Tror du att din bakgrund i facket har gett någon fördel i ditt nya yrke?

– Det är jag helt övertygad om. Jag har ju ingen formell utbildning att jobba med HR-frågor, det är min arbetslivserfarenhet som gör att jag kan arbeta med detta i dag.

– Min personliga åsikt är att jag tror att Serneke ser en styrka i att ha en medarbetare från den fackliga sidan, för att få in en ny dimension i HR- och arbetsmiljöarbetet som man kanske inte annars har.

Har du fått en större förståelse för när arbetsgivare inte sköter sina arbetsmiljöåtaganden?

– Jag har exakt samma syn. Det som var fel för ett halvår sedan i arbetsmiljöhänseende är lika mycket fel i dag. Jag kommer att förhålla mig till lag och avtal på samma sätt som tidigare, och jag tror att det är det inspelet företaget önskar av mig.

Anna Norling
anna.norling@mittmedia.se

 

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Nyheter

Fackligt missnöje mot förslag om ändrad strejkrätt

Sista januari går remisstiden ut för regeringens förslag om ändrad strejkrätt. Såväl fack som arbetsgivare står bakom. Men inom LO-förbunden bubblar ett missnöje, skriver Arbetet. I sista stund, när politikerna var på väg att ändra strejkrätten, enades parterna om en lösning som inte rubbar arbetsmarknadens maktbalans.

Facktoppar räds inte ny mandatperiod: ”S har inte sålt ut sin själ”

Januariavtalet har väckt facklig ilska, inte minst gällande förändrad arbetsrätt. Men fackliga representanter ser ändå positivt på den kommande mandatperioden. Saltsjöbadsavtalet kom till efter politiskt tryck, säger IF Metalls Veli-Pekka Säikkälä till Arbetet. Annie Lööf var först ut.

Ett mänskligt maskineri planerat i minsta detalj

Det dunkar, slamrar och tjuter. Doften av trä och målarfärg är påtaglig i den stora lokalen i Piteå. Alla vet precis sin uppgift här. Den som är ny får lära sig exakt vilka moment den ska göra, i princip vilket steg den ska ta, säger David Lidström, kvalitetsansvarig för målning på Lindbäcks husfabrik i Piteå.

Lönegapet mellan arbetare och tjänstemän växer

Lönegapet mellan kvinnor och män krymper, och utjämningen har varit ovanligt stor de senaste åren, visar LO:s lönerapport. Men löneklyftan mellan arbetare och tjänstemän växer, skriver Arbetet. År 2000 utgjorde medellönen för kvinnor 81 procent av medellönen för män.

Byggföretagare rånad och skjuten – två anställda får fängelse

Medarbetarna tyckte att de fått för lite betalt, och anlitade därför hjälp för att råna sin chef. I förra veckan dömdes fem av de inblandade i tingsrätten, skriver Byggnadsarbetaren. De två männen tyckte inte att de fått ut rätt lön av en byggföretagare utanför Stockholm.

Stefan Löfven statsminister igen – 131 dagar efter valet

Tredje gången gillt för Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven. Efter två nederlag i riksdagen – nu är han vald till statsminister igen. Lång dags färd mot natt men Sverige har nu fått en statsminister igen, 131 dagar efter riksdagsvalet 2018. Detta skriver Arbetet.

Lista: Här är de mest lästa artiklarna från 2018

Otillåtet hemmafixe, asbest, lönenivåer och dödliga arbetsplatsolyckor. Det är vad några av de tio mest lästa artiklarna på Elektrikerns sajt handlat om under 2018. Har du läst dem? Här nedan hittar du listan. 1.

Skattesmäll för LO Mediehus: ”Vi kommer att överklaga”

LO Mediehus har dömts att betala miljonbelopp till Skatteverket. Domen kommer att påverka alla medlemstidningar för ideella föreningar och organisationer i landet. Vi kommer att överklaga, säger Robert Jonsson, vd för LO Mediehus. Domen i Förvaltningsrätten är resultatet av en tvist med Skatteverket.

Infranord döms efter olycka med ljusbåge

Ljusbågen orsakade den anställde brännskador i ansikte, på händer, bröst och underarmar. Nu döms Infranord att betala 150 000 kronor för arbetsmiljöbrott, skriver Sekotidningen. Det var i juni 2017 som olyckan inträffade.

”Billigt kontrakteras folk som segregeras” – och andra dikter av Mats Hammarlund

Här nedan följer en samling dikter av Mats Hammarlund. Förutom skrivandet har denne jobbat inom byggbranschen, mest som snickare och timmerman på byggen i Stockholm, men även på LO-TCO Biståndsnämnd. Dikterna är: 1. Livsviktigt 2. Byggfolk 3. Billigt kontrakteras folk som segregeras 4. Dolda risker 5. Döden passar på 6.

Kubal är räddat – sanktionerna hävs

Sanktionerna mot Kubals ryska ägare Rusal tas bort efter ett beslut i den amerikanska kongressen. På aluminiumfabriken i Sundsvall är lättnaden stor, skriver Arbetet. Sedan april i fjol har sanktionshotet legat över Kubal, som vid flera tillfällen varit nära att stängas ned. Men varje gång har man räddats av tillfälliga förlängningar.

”Bra arbetsmiljö är inte gratis”

En tudelad arbetsmarknad, arbetsmiljöslarv och resursbrist hos polisen. Arbetet frågade politiker, fack och arbetsgivare varför dödsolyckorna sker och vad som behöver göras. Nyligen lämnade sex S-ledamöter i riksdagen en motion med rubriken Omtag för nollvision om dödsolyckor på arbetsplatserna.

55 liv släcktes på jobbet 2018

Trots nollvisionen för dödsolyckor på jobbet kom 55 personer aldrig hem från sitt arbete under 2018. Det är den högsta siffran på flera år. Män i arbetaryrken. Det är de som oftast omkommer i arbetsplatsolyckor, visar Arbetets genomgång. De faller, de kläms ihjäl och de dör i trafiken.

Lista: De miste livet på jobbet 2018

55 människor miste livet på jobbet i fjol. I ett tjugotal fall pågår fortfarande förundersökning om arbetsmiljöbrott. De olyckor där åklagaren lagt ner utredningen är markerade som nedlagda. Listan är sammanställd av tidningen Arbetet.

Tjuvstartade bygge – straffas med rekordböter

Bygget började för tidigt, innan tillstånden var klara. Nu straffas Mälarenergi Elnät med en rekordstor byggsanktionsavgift, skriver VLT. Mälarenergi Elnät hade för bråttom när en ny transformatorstation skulle byggas vid Energigatan på södra Nibble. När väl bygglovet och startbesked kom hade markarbetet redan påbörjats.