I torsdags avled en man i 55-årsåldern i samband med en arbetsplatsolycka på totalförsvarets anläggning i Nynäshamn. Han arbetade ensam och fick en transformator över sig. Förundersökning om grovt arbetsmiljöbrott och vållande till annans död är inledd, ärendet leds av kammaråklagare Anders Gustafsson.

– Eftersom ingen såg händelsen och det bara gick att hålla korta förhör igår så är det fortfarande mycket som är oklart. Olyckan hände på FOI och mannen var anställd där som drifttekniker. Av allt att döma var det en uttjänt transformator som skulle återvinnas, säger Anders Gustafsson.

Försökte rädda hans liv

Till SVT berättar kommunikationschefen på FOI, Peter Wahlquist, att kollegor till mannen försökte rädda hans liv på plats.

– Vårt fokus efter olyckan har varit att se till att medarbetare som var i tjänst har fått stöd, säger Peter Wahlquist till SVT.