Det här meddelar WorldSkills Sweden i ett pressmeddelande. ”WorldSkills Sweden samt våra internationella organisationers uppdrag är att lyfta den yrkesskicklighet som bidrar till vår ekonomiska tillväxt och framgång. Rysslands agerande i Ukraina syftar till att destabilisera utbildningen och försörjningen i en suverän stat. Vi hoppas på omedelbar fred. Utbildning, kompetensutveckling och ekonomiskt välstånd kan inte uppnås utan fred”, skriver organisationen.
 

Fakta: WorldSkills Sweden

WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. Genom samarbeten med företag, yrkesnämnder, branschorganisationer och skolor har detta samarbete i uppdrag att öka attraktionskraften, statusen samt kvaliteten för svenska yrken och yrkesutbildning. WorldSkills Sweden ansvarar för det svenska Yrkeslandslagets deltagande i Yrkes-VM (WorldSkills Competition) och Yrkes-EM (EuroSkills) samt är arrangör av Yrkes-SM. Yrkeslandslagets huvudsponsorer är AFA Försäkring som värnar arbetsmiljö samt AMF som fokuserar på hållbara pensionslösningar.