Vad är Nya Mitten?

– Det är LO Mediehus satsning på opinionsjournalistik. Den ska ta till vara de breda löntagargruppernas intressen, till exempel hur välfärden styrs och finansieras, som sjukvården, marknadsskolan och äldrevården.

Dessutom ska det handla om otrygghet i arbetslivet. Det är sällan detta skildras i media. När man pratar om livspussel utgår man aldrig från att det finns människor som sällan sover i samma säng som sin partner eftersom båda jobbar skift.

– Tanken är att plattformen ska ha ett yngre perspektiv, det ska vara lite roligare och lite svängigare än vad man är van vid när det kommer till vänsterdebatter.

Vad är grejen med namnet?

– Det är ett nålstick mot Annie Lööf som beskriver Centerpartiet som ett mittenparti. Vi tror att mitten snarare är där den största majoriteten av löntagarna befinner sig – och det är mer till vänster.

Vad hoppas du på för reaktioner med Nya Mitten?

– ÄNTLIGEN! Vill man ju höra. Och oklart mummel från högersidan.

Vilka ska debattera? Är det bara vänster-personer eller får vem som helst skriva?

– Tanken är att Nya Mitten ska vara en självklar plats för samhällsdebatten. Jag vill få fram nya röster, folk som inte hörs i vanliga fall. Men det är klart att det vore kul om en Timbroit* skriver hos oss – men det kommer att bli mothugg!

* person från borgerliga tankesmedjan Timbro.

Här kan du läsa Nya Mitten.

Fakta

Namn: Lotta Ilona Häyrynen.
Ålder: 32.
Bor: Vid Järvafältet, Stockholm.
Gör: Redaktör för Nya Mitten. Har tidigare varit opinionsskribent, chefredaktör för SSU:s mediesajt Frihet, ledarskribent på Aftonbladet. Utbildad konstvetare.
Familj: Lärarsambo.
Intressen: Måleri, sömnad och galghumor.