Bo har tyvärr efter en tids sjukdom avlidit den 7 april 2021. Bo skulle fyllt 78 år den 7/7 2021.

Bo föddes i Furulund, familjen flyttade senare till Malmö. I början på 1960 talet började Bo som springpåg på en liten elfirma, detta innebar att han körde ut material med en flakmoped till byggarbetsplatserna.

Vi kommer ihåg att Bo berättade hur tungt det var när man skulle leverera SP rör.

Samtidigt som Bo jobbade så gick han i skolan ett par kvällar i veckan samt hela lördagen för att lära sig elektrikeryrket.

Så småningom så hamnade Bo på firman Elektro Ek, där vaknade det fackliga intresset, och Bo blev vald till sekreterare i klubben.

Under senare delen av 1970 talet valdes Bo till ledamot i avdelningsstyrelsen för Avd. 8, vilket senare ledde till att han blev ackordsuppsökare på avdelningen.

I början på 1980 talet så valdes Bo till ordförande i Avdelning 8, ett uppdrag han hade till slutet på 1980 talet, då han valdes till ombudsman.

Bo var en otroligt duktig ombudsman. Han var hjälpsam, kunnig, principfast, men framför allt så kom alltid den enskilde medlemmens intresse i första hand.

Som nyvald FFM kunde man alltid gå till Bo och få råd och hjälp om så behövdes.

I Bos arbetsuppgifter ingick även MBL-frågor och studier. När det gällde ackordsutbildning tog Bo ett stort ansvar för att utbilda medlemmarna i avd. 8.

Resultatet av detta kunde vi se på vår statistik när det gäller ackordsvolym och förtjänst som ökade.

De sista åren i avdelning 8:s tjänst så valde Bo att ta en ombudsmannatjänst i Helsingborg.

Därmed flyttade Bo och hans hustru Berit till Ängelholm i några år, innan de valde att bosätta sig i sitt älskade Saxtorp.

De hade byggt ett fantastiskt fritidshus i Saxtorp tidigare, nu valde de att bygga ut detta och bosätta sig där permanent.

Var man sugen på godis så kunde man alltid gå in i Bos rum och titta i hans ena skrivbordslåda för där låg alltid en godispåse. (Vi är många på avdelningen som tackar för det).

Bos stora fritidsintresse var flugfiske, och vi har fått höra många fiskehistorier. Han hade fiskekompisar som varje år brukade åka till Norge en vecka och fiska.

Ibland var det för varmt, ibland var det för kallt, ibland var det för lite eller för mycket vatten, men fisk brukade de få.

Bo var en mycket generös människa och ofta så delade han med sig av sina fiskar till oss arbetskamrater.

De sista åren innan pensionen 2003 var Bo förbundsombudsman, där gjorde han ett fint arbete som bäddade för de framsteg förbundet kunde göra under 2000-talet med ackordslistan. 

Ackordsfrågor var det som Bo tyckte bäst om att jobba med, han var bland annat med och arbetade fram nya tider i ackordstidslistan samt en ny arbetsbeskrivningen för prissättning för ackord för hela förbundets räkning. 

Det är med stor sorg och saknad vi konstaterar att Bo har gått bort, och vi tackar honom för sitt stora engagemang i SEF:s tjänst.

Bo Rundquist
”Det är med stor sorg och saknad vi konstaterar att Bo har gått bort, och vi tackar honom för sitt stora engagemang i SEF:s tjänst”, skriver arbetskamraterna.