Orsaken till varslet är enligt fackförbundet att arbetsgivarorganisationen Svensk Handel inte vill höja lönerna för anställda inom handelsbranschen i nivå med andra branscher.

En knuten näve framför eld, med Handels logga monterad över

Handels varslar om storstrejk

Avtal 2020

Elektrikerna skriver på sin Facebooksida:

”Vi står bakom och stödjer Handels som idag tvingats varsla om strejk! Många handelsanställda har slitit hårt under pandemin, precis som våra medlemmar. De har stått mitt i smittan, ställt upp, jobbat extra mycket och blivit permitterade med nedsatt lön. Trots det vill arbetsgivarna inte gå med på låglönesatsningen som ingår i märket som industrin satt.

För oss i Elektrikerna är det självklart att de anställda i detaljhandeln och på lager/e-handel ska få samma löneökningar som anställda i andra branscher, givetvis även de med lägst löner och minst trygghet.

Handels har Elektrikernas fulla stöd.”