Hundratals skogsbränder rasar i den amerikanska delstaten Kalifornien, orsakade av värmebölja och blixtnedslag.

Hundratals hem har förstörts i elden, och ytterligare tusentals hotas. Tiotusentals personer har evakuerats.

Åtminstone sex personer har förolyckats i bränderna – däribland en elektriker och en helikopterpilot, som båda deltog i insatserna för att släcka elden.

Fackförbundet IBEW:s avdelning 1245 meddelar på sin hemsida att den omkomne elektrikern är en 60-årig man vid namn Steve Wink, som varit medlem i förbundet i 45 år.

Han ska vid tiden för tillbudet, enligt förbundets uppgifter, ha arbetat med att assistera den första brandsläckningsstyrkan på plats vid en brand i LNU Complex i staden Vacaville.

– Vårt djupaste deltagande går till broder Winks familj, vänner och kollegor i denna fullkomligen hjärtslitande tid. Broder Wink var en sann hjälte – en man som inte tvekade att hjälpa andra att rädda liv, även på bekostnad av sitt eget – och hela vår fackförbundsfamilj sörjer förlusten av ett liv som slutade för tidigt, säger avdelningens företagschef Tom Dalzell.

Fackförbundet IBEW

The International Brotherhood of Electrical Workers (IBEW) är ett fackförbund som representerar cirka 750 000 arbetare och pensionärer i el-industrin i USA och Kanada.