• Tobias Hallander och hans kabelskydd blev besökarnas favorit när de fick rösta på Elfack Design Award. Foto: Anna Norling

  • Emtotech heter serien med kabelskydd och tillbehör som nu ingår i PM FLEX sortiment.  Foto: Jan-Erik Johansson

  • Viken R heter armaturen från skånska LEDsystem som fick juryns designpris. En stolparmatur för gångstråk och parker. Foto: Jan-Erik Johansson

NY TEKNIK

Ett kabelskydd med en serie genomtänkta tillbehör och en designarmatur för parker och gångstråk. Det blev vinnarna vid Elfack Design Award.

– Lite chockartat faktiskt, men fantastiskt roligt för mig som gjort den här resan från idé till färdig produkt.

Det säger Tobias Hallander som är hjärnan bakom kabelskydden Emtotech som blev besökarnas favorit bland de nominerade bidragen.

Under mässans tre första dagar fick besökarna se, röra och klämma på tio produkter och lägga sin röst på den de gillade bäst.

LÄS ÄVEN: Tobias vågade – satsade allt på sin idé

Flitiga Elektrikernläsare kommer ihåg reportaget från i höstas där vi uppmärksammade elektrikern Tobias då han visade sin produkt på elmässan i Stockholm.

Hans idé, som fyllde ett produktglapp just gällande kabelskydd, hade växt till verklighet och nu var det dags för mässgolvet för första gången.

– Jag hade jobbat jättemycket med kabelskydd tidigare. Då upptäckte jag att det fanns brister och att det här saknades, så jag satte i gång.

Efter år av idogt arbete blev produkten färdig: Kabelskydd med rundade kanter som inte är så vassa – och framför allt: T-kors, böjar och färdiga ändavslut med rundning.

Därtill klammer med runda hörn och avlånga/ breddade skruvhål för lättare rakmontering.

Snyggt, säkert och enkelt för montören, menar Tobias Hallander, vars prylar nu alltså prisades av  besökarna.

Emtotech heter kabelskydden som numera är svensktillverkade och ingår i PM FLEX sortiment.

– Innan åkte jag runt själv och sålde in mina grejor och sedan hem till källaren och packade för leverans. Men nu med PM FLEX i ryggen så blir det lättare att få spridning, det känns bra, säger Tobias Hallander.

LÄS ÄVEN: Elfack 2019: Fastnade du på bild?

Elfackjuryn hade också ett eget pris och det gick till Lundaföretaget LED-system för en stilren designarmatur för parker och gångstråk.

Viken R heter armaturen som lär kombinera både prestanda med design och vars formidé ger en ”unik och lekfull” produkt.

– Det känns jätteroligt att få ta emot designjuryns pris, det blir ett kvitto på att våra armaturer har en tilltalande design, säger David Gustavson på LEDsystem som tog emot utmärkelsen.