• LO:s förhandlingsenhet blir Tina Nordlings nya arbetsplats i höst. Foto: Anna Norling

Elektrikerförbundets arbetsmiljöansvarige, Tina Nordling, lämnar Elektrikerförbundet i höst. Detta då hon ska börja arbeta på LO:s förhandlingsenhet. Hon kommer främst att arbeta med Samhallsavtalet.

– Jag gör det för att det är en utmaning och för att det handlar om mina hjärtefrågor, att alla människor ska ha rätt att ha ett arbete. Vi har elektriker där också. De som har blivit utslagna, de med trasiga ryggar, psykiska problem och så vidare, de ska också ha en chans att ha ett jobb att gå till, säger Tina Nordling till ombuden på det centrala representantskapet.

LÄS ÄVEN: Tina Nordling: ”De säger att jag styrs av hjärtat”

Hon fortsätter:

– Men jag hoppas att ni fortfarande kommer att stå bakom mig, för det är med eran hjälp jag har blivit så pass bra så att de vill ha mig att ansvara för det avtalet. Och jag vill visa att jag kan företräda Elektrikerförbundet på ett bra sätt. Att visa att vi elektriker kan också. Vi har inga från förbundet på LO i dag. Men snart.

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se