• Bild: Pixabay (Bilden har inget samband med texten)

Schneider Electric, ett globalt bolag inom digital utveckling av energihantering och automation, deltog i mitten av mars i One Planet Summit i Nairobi, Kenya – det första regionala klimattoppmötet efter Parisavtalet.

Under toppmötet tog ledande aktörer inom hållbarhet fram åtgärder för de globala klimatutmaningarna.

Schneider Electric utlovade tio åtaganden för att säkra en mer hållbar framtid.

LÄS ÄVEN: Schneiders nya app gör mer för installatören

Det handlade bland annat om att minska koldioxidutsläppen från transporter, garantera en hållbar livscykel av bolagets produkter, skapa tillgång till el för de mest utsatta människorna i världen – och att fram till år 2025 utbilda en miljon solkraftstekniker.

– Att skapa ekonomiska möjligheter, jobbtillfällen och innovationer var centrala ämnen under One Planet Summit. För att möjliggöra detta skifte vill vi betona vårt och andra ledande företags ansvar för klimatet samt för de mest utsatta i världen, säger Gilles Vermot Desroches, hållbarhetschef på Schneider Electric globalt, i ett pressmeddelande.

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se