• Foto: Anna Norling

Vid årsskiftet flyttade Elektrikern sin redaktion från Falun till LO Mediehus i Stockholm. Efter flytten har tidningen fått en ny medarbetare, redigeraren Nina Simonsson. 

Berätta lite om dig själv.

– Jag är uppvuxen i Göteborg och är fortfarande göteborgare i själ och hjärta, trots att det är flera decennier sedan jag flyttade därifrån.

– Förutom ett kort gästspel på en teater har jag nästan alltid arbetat på stora arbetsplatser inom dagspressen, bland annat på Dagens Industri och DN.

– För tre år sedan gick jag över till fackpressen, ett beslut som jag inte har ångrat en sekund.

LÄS ÄVEN: Tidningen Elektrikern går över till LO Mediehus – oklar framtid för journalisterna

Vad är det allra roligaste med ditt jobb?

– Kombinationen av text, bild och form. Det är en rolig utmaning att försöka göra ett material så begripligt som möjligt, samtidigt som det är snyggt att titta på. De gånger rubriken sitter som en smäck är det extra kul.

– Jag känner mig privilegierad som genom jobbet får ta del av andra människors historier och erfarenheter. Och jag får en massa kunskap inom en rad olika områden på köpet.

Vad gör du när du inte redigerar Elektrikern?

– Jag har nyligen blivit hundägare, så det blir många och långa promenader. Annars gillar jag att läsa, resa, måla, rida och åka skidor. Och att umgås med nära och kära, förstås.

– Att vara ute på torpet som jag hyr är inte heller fel. Dock inte så här års. Där finns bara vatten sommartid och utedass …

Anna Norling
anna.norling@lomediehus.se